İSTANBUL

Tasarruf diye ihale iptal eden İmamoğlu yeni yılda para saçacak!

Seçim döneminde israftan İstanbul'u kurtaracağını vaat eden ve İBB'nin başına geçtikten sonra tasarruf etmek için ihale bile iptal eden Ekrem İmamoğlu, yeni yıl kutlamaları için bakın sanatçılara ne kadar para ödeyecek...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Tasarruf diye ihale iptal eden İmamoğlu yeni yılda para saçacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulluların hizmeti için harcanması gereken milyonlarca lirayı yandaş sanatçılara dağıtmak için kesenin ağzını açtı. Konserler için 50 milyon lira bütçe ayrıldı.

13 BİN KİŞİLİK KOKTEYL

Güneş gazetesinin haberine göre; En talihli sanatçı, 5 konser karşılığı 2 milyon lira alacak. 13 bin kişilik alkollü kokteyl de verecek olan İBB’nin bir yılda konser için ayırdığı toplam bütçe, ek maliyetlerle 50 milyon lirayı aşıyor.

İsraf iddiasıyla binlerce işçinin ekmeğiyle oynayan, kent için kritik öneme sahip ihaleleri iptal eden İBB yönetiminin, eğlenceye ayırdığı dev kaynak tepkilere neden oldu.

KİM BU SANATÇILAR?

CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’nun talimatıyla hazırlanan ihale şartnamesi, başta İstanbullular olmak üzere tüm Türkiye’yi ayağa kaldıracak bilgiler içeriyor. Konser bütçesinde, bazı sanatçılar için dev kaynak ayrılması dikkat çekti. Planlanan 5 konser için 2 milyon Türk Lirası ödenecek. 6 konser için bir milyon 800 bin, 13 konser için 2 milyon 600 bin lira ödenecek. Bütçeden en büyük payı alacak talihli sanatçıların kim olduğu merak konusu oldu. Belediye kulislerinde, göreve gelmeden önce ve sonra israf lafını ağzından düşürmeyen İmamoğlu’nun, seçim sürecinde kendisine destek veren sanatçılara milyonlarca lirayı peşkeş çekeceği iddia ediliyor.

Yorumlar