İSTANBUL

Tartışma yaratan görüntü! İBB’ye ait yüzlerce araç Yenikapı'ya getirildi!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce aracı Yenikapı'ya getirttiği iddia edildi. İBB'den henüz bir resmi açıklama yapılmazken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, araçların İBB'ye ait olduğunu doğrulayarak, "Bu ufacık bir başlangıç" dedi. Araçların pazar gününe kadar toplanmasının süreceği iddia ediliyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Tartışma yaratan görüntü! İBB’ye ait yüzlerce araç Yenikapı'ya getirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim öncesinde yaptığı açıklamada  ihtiyaç fazlası kiralanan araçları Yenikapı Meydanı'na toplayacaklarını söylemişti. Dün gece sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar akıllara 'Bu araçlar onlar mı?' sorusunu getirdi.  İBB'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Araçların İBB filosunda bulunan fakat ‘hizmet için’ kullanılmayan araçlar olduğu ve  İBB hizmetleri dışında; çeşitli kişi ve STK’lara tahsis edilen araçlar olduğu iddialar arasında...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi milletin vergileriyle yapılan şatafatı gözler önüne serdi. İşte Yenikapı’da sergilenen araç israfının bir kısmı" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca İBB'deki ihtiyaç fazlası makam araçlarının Clio marka olması 'lüks' tartışması çıkardı. Bu tartışma sürerken Yenikapı'daki sergiye lüks bir kiralık Mercedes araçta giriş yaptı.  Toplanan araç sayısının da 450'yi aştığı öğrenildi. 

Yorumlar