İSTANBUL

Tarihinde ilk kez düzenlendi! Belediyeye ait 3 araç bakın ne kadara satıldı?

İBB iştiraklerinden KİPTAŞ tarihinde ilk kez düzenlenen açık müzayedede belediyeye ait 3 lüks araçta satıldı. Araçların tasarruf yapılmak için satıldığını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, ciddi talebin olduğunu söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Tarihinde ilk kez düzenlendi!  Belediyeye ait 3 araç bakın ne kadara satıldı?

İBB iştiraklerinden KİPTAŞ, gayrimenkullerini müzayedeye çıkardı. Açık artırma usulü ile 28 dükkan, 19 arsa ve 3 lüks araç bugün satışa sunuldu.

Müzayedede en dikkat çeken satışa sunulan 3 lüks araç oldu. İlk kez halka açık bir şekilde gerçekleştirilen müzayedede  açık artırmaya sunulan ilk araç Yenikapı’da sergilenen ve İBB Başkanvekili Hüseyin Aksu’nun kullandığı belirtilen Mercedes marka makam aracı oldu. 185 bin 625 lira muhammen bedeli ile müzayedeye çıkarılan  34 ER 5875 plakalı otomobil açık artırmada 260 bin liraya alıcı buldu.

Tahmini bedeli 66 bin 875 lira olarak belirlenen 2005 model Audi a6, 3.0 TDİ 78 bin TL'ye alıcı buldu.

 Tahmini bedeli 200 bin TL olarak belirlenen 2008 model Mercedes g-420 arazi aracı ise 512 bin TL'ye satıldı. 

“ARAÇLARIN MALİYETİ YÜKSEKTİ TASARRUF İÇİN SATIYORUZ”

Belediyeye ait 3 lüks aracında satılmasına ilişkin olarak KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, “Araçların maliyeti bize yüksekti, tasarruf amacıyla ve kaynak üretme amacıyla satıyoruz. Araçların da muhammen bedellerinin üzerinde satılacağını öngörüyoruz. Çünkü ciddi bir talep var” diye konuştu. Kurt iki ay içerisinde yeni bir müzayede yapılacağını da duyurdu.

FİYATLAR 20 BİN LİRA İLE 9 MİLYON ARASINDA

Müzayedeye ilginin yüksek olduğunu belirten Kurt, “Dükkanlar 586 bin liradan başlıyor, 7 milyon liraya kadar dükkanlarımız var. Arsalarda da 20 bin liradan, 8-9 milyona kadar çıkan fiyatlarımız var. Büyük arsalara katılım çok. Muhammen bedellerin üzerinde bir fiyat bekliyoruz. Ciddi bir rekabet ortamı yaratırsak gayrimenkullerimizin gerçek değerinden satılacağını öngördük. Sektörün neye nasıl tepki vereceğini görmenin en güzel yolu müzayedir. Sosyal medyada 3 milyona yakın etkileşim insanların gayrimenkulle ilgilendiğini gösteriyor” diye konuştu.

Yorumlar