İSTANBUL

Süleyman Soylu'nun İstanbul depremi için 2 korkusu ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beklenen İstanbul depremine yönelik 2 korkusu olduğunu açıkladı. Büyük İstanbul depremi öncesi yapılan çalışmaları anlattı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Süleyman Soylu'nun İstanbul depremi için 2 korkusu ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediyeler Birliğinde düzenlenen Afet Azaltma ve Deprem Toplantısı’na katıldı.

"İSTANBUL DEPREMİ İÇİN 2 KORKUM VAR: İLETİŞİM VE TRAFİK"
Bakan Soylu, olması tahmin edilen büyük İstanbul depremiyle ilgili iki korkusunun bulunduğunu belirterek, "Biri iletişim, diğeri de trafiktir. İletişim üzerinde hummalı bir çalışma yapıyoruz. İnşallah bu sorunu çözeceğiz. Ortak bir deprem hattı oluşturmaya çalışıyoruz. Onlar kapasitelerini yükseltiyorlar. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Ancak trafik meselesi... Bunları konuşmak zorundayız. Bir, ambulanslar binaya ulaşamaz. İki aldığı hastaları hastaneye götüremez. Bu bir gerçek. Buna ait tedbirleri de çalışıyoruz. İstanbul depremini konuşuyoruz. Fiziki olarak sadece İstanbulluları etkiler ama ekonomik olarak bütün Türkiye’yi etkiler. Dolayısıyla meseleye çok geniş bir pencereden bakmak durumundayız." ifadelerine yer verdi.

"7.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREME HAZIRLANIYORUZ"
Bakan Soylu Ocak ayında bir televizyon programında yaptığı açıklamada, "Bizler Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde neler yapabileceğimizi değerlendirdiğimiz ve İstanbul'da bir deprem olursa nasıl tedbir alabileceğimiz ve hangi koordinasyonu ne şekilde yapabileceğimize yönelik bizim 28 çalışma grubumuz vardır. İstanbul’daki hangi grubun ne çalışmayı ne şekilde yaptığını incelemek için şuna kadar değerlendiriyoruz. Deprem oldu Topkapı Sarayı’ndaki bütün hazinelerin nasıl korunacağından tutun vatandaşlarımızın toplanma yerlerindeki ihtiyaçlarına kadar çok kompleks bir çalışma bu. İstanbul’da 7,5'lik bir deprem bekliyoruz. Beklenen olası deprem 7,5. Depremin olası senaryosunu ciddi biçimde çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar