İSTANBUL

Süleyman Soylu'dan Meral Akşener'e 'VIP' cevabı

Ekrem İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP'e alınmaması sonrası İyi Parti Genel Başkanı Akşener'den eleştiri gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, VIP kararını eleştiren Meral Akşener'e tepki gösterdi. Soylu," Stajyer de olsan 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptın. Sen devletin valisi ne demektir, hangi sorumluluklar ile bu görevi yapar bilmiyor musun? Valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Süleyman Soylu'dan Meral Akşener'e 'VIP' cevabı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun VIP'e alınmaması kararını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösterdi. Akşener'in ifadesini okuduğunu söyleyen Soylu, "Stajyer de olsan 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptın. Sen devletin valisi ne demektir, hangi sorumluluklar ile bu görevi yapar bilmiyor musun? Vali kafasına göre iş yapamaz. Ama bir valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun."ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da Karadeniz Mahallesi Trabzonlular Derneği tarafından organize edilen programa katıldı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’da VIP salonuna alınmamasına ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e cevap veren Soylu şunları söyledi:

“(İmamoğlu) Geldi, söylediği söz şu ‘bu vali bir it’. Ne oldu o güzel güzel güzel pıtırcıklar, o kucaklamalar. Sen Selahattin Demirtaş’a güzellemeler methiyeler dizeceksin, bu devletin valisine "it" diyeceksin. Ben dün Meral Akşener’in de ifadesini okudum. Meral Akşener de konuşma yapmış. Stajyer de olsan 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptın. Sen devletin valisi ne demektir, hangi sorumluluklar ile bu görevi yapar bilmiyor musun? Vali kafasına göre iş yapamaz. Ama bir valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun.

AKŞENER NE DEMİŞTİ? "Biz onu yaşadık. Biz VIP'lerde doğmadık. Biz de atıldık VIP'ten. Eski İçişleri Bakanı, 5 dönem milletvekilliği yapan biri, Meclis Başkanvekilliği görevini yürütmüş bir şahıs olarak, VIP'e şahsımın dışında korumalarımın alınmadığı, yani aile fertlerimin alınmadığı bir süreçten geçtik. VIP'ten geçmek İmamoğlu'nun kafasına kuş kondurmaz, VIP'ten geçmediği için de itibarında bir kötüleşme olmaz."

Yorumlar 1 yorum