İSTANBUL

Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na sert sözler! Karadeniz evladı PKK'ya uşak olmaz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin sözleri polemik yaratmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Temelli'nin sözleri üzerinden CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi 'Karadeniz evladı PKK'ya uşak olmaz' dedi.

Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na sert sözler! Karadeniz evladı PKK'ya uşak olmaz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaklaşan seçimlere ilişkin konuştu. CHP'nin İstanbul adayına çok sert yüklendi.

7 Haziran'dan sonra yakıp yıktılar
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin seçimlerde izleyecekleri yola ilişkin söylediği sözleri eleştiren Soylu, şunları aktardı:

"Adamın söylediği lafı duydunuz değil mi? Bizim memlekette derler ki, 'Allah yüzünden rabbi yessirini almış.' HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli diyor ki, 'Kürdistan'da biz kazanacağız- Kürdistan neresi ki? Memleketimizde böyle bir yer var mı?- Batı'da da AKP’ye MHP'ye kaybettireceğiz. Batıda zillet ittifakına destek vereceğiz.' diyor.

Biz bu ittifakı niye kurduk?  Niçin beka diyoruz? 7 Haziran seçimlerinden sonra yakıp yıktılar, ülkemizi sıkıntıya soktular. Sırça köşklerden 'Nerede beka var' diyorlar. Bu topraklar dünyanın en stratejik toprakları. İstanbul'un, Anadolu'nun bizde olmasını istemiyorlar, ayakları üzerinde duran, dünyaya 'Siz ne yapıyorsunuz' diyen bir Türkiye istemiyorlar."

Millet İttifakı'ında kimler var?
Soylu, şöyle devam etti: "Adam (Sezai Temelli) çıktı dedi ki 'İstanbul'da İmamoğlu'na, Ankara'da Mansur Yavaş'a destek vereceğiz. Alacağımızı da seçimden sonra alacağız.' Bir sözleşme yapmışlar. Bu sözleşmenin altında kimin imzası var?  Saadet Partisi'nden Temel Karamollaoğlu'nun imzası var, İYİ Parti'den Meral Akşener’in var, FETÖ'nün, PKK'nın imzası var. Türkiye'nin yarınlara güçlü gitmesini istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzası var. 

Karadeniz evladı PKK'ya uşak olmaz
İmamoğlu çıkmış diyor ki 'Ben şuyum, ben buyum.' Ben de bir Karadeniz evladıyım. Karadeniz evladı PKK'ya uşak olmaz. Yazıklar olsun. Hadi kalkıp 'PKK'dan oy bekleyenin Allah cezasını versin.' desinler."

Yorumlar