İSTANBUL

Süleyman Soylu'dan Büyükçekmece iddialarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Soylu sahte seçmen iddialarıyla ilgili ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, Büyükçemece'de yaşananlara ilişkin,"Büyükçekmece'de bir hile, suistimal ve yolsuzluk var." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'dan Büyükçekmece iddialarına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Soylu sahte seçmen iddialarıyla ilgili "Söylenenleri üzülerek dinliyorum. Büyükçekmecedeki olay usulsüzlüktür. Bunu yapan eski belediye başkanının yakınları" ifadelerini kullandı.

"Belediye verdiği bilgilerle Emniyet'i yanılttı" diyen Soylu, "AK Parti seçimin yenilenmesi için YSK'ya müracaatını yaptı" şeklinde konuştu.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamasına da katıldığını söyleyen Soylu, seçimin tekrarlanmasının tartışmaları ortadan kaldıracağını söyledi.

Soylu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

"Ocak 2019'da adli ve idari tahkikat başlatıldı"

-Seçmen listeleri üzerinde çarpıklık vardı. Bu hukuki mesele Ocak'tan beri devam ediyor. Ocak 2019'da adli ve idari tahkikat başlatıldı. Bir siyasi parti hakkım gasp edildi, meshulü sizsiniz diyor. Tamamına yönelik tespitlerimiz devam ediyor, nerelerde var nerelerde yok. Çok ağır cezalar var. Her bir işlemin çok ağır cezası var. Her kaydı aynı olarak görmez kanun. Yapılan şikayetleri değerlendirmek durumundayız. Tespit var ama sayı veremem..

"Bir kısmı tespit edildi ama süre yetmedi"

-Herkes kendini gidip bir araziye yazamaz. Büyükçekmece'de uzun zamandır hazırlık vardı. Askıya çıktığında bir kısmı tespit edildi ama süre yetmedi.

"Hile, suistimal ve yolsuzluk var"

-Büyükçekmece'de bir hile, suistimal ve yolsuzluk var. Olay AK Parti'nin şikayetiyle ortaya çıktı. İlk kez Türkiye'de oylar sistematik olarak kaydırılmış.

"Bahçeli'ye katılıyorum"

-201 oyun o yazıldığını hiç görmedim. Seçim ne şekilde biterse bitsin tartışması devam edecek. Bahçeli'ye katılıyorum yeni seçim gölgeleri kaldırır. Yoksa tartışma hep devam edecek.

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Büyükçekmece ilçesinde oy oranı; CHP: HASAN AKGÜN %50.34 AK PARTİ: MEVLÜT UYSAL %47.45

Yorumlar