İSTANBUL

Süleyman Soylu: Yıl sonu itibarıyla 50 bin kaçak göçmeni gönderilecek

Kaçak göçmenlerle mücadelenin devam ettiğini beliren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yıl sonu itibari ile 50 bin kaçak göçmenin gönderilmesinin planlandığını belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Süleyman Soylu: Yıl sonu itibarıyla 50 bin kaçak göçmeni gönderilecek

Başakşehir'de bir otelde muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaçak göçmenlerle mücadelenin devam ettiğini vurguladı. 

Soylu, "Bu yıl İstanbul'da planlamamız şudur, yıl sonu itibarıyla 50 bin kaçak göçmeni göndermektir. Bu da geçen yılın 10 katı anlamına geliyor. Bunun avantajları var. Birincisi, İstanbul'da ben kaçak olarak istediğim yerde dolaşırım duygusunu ortadan kaldırabilmek. İki, diğer tüm göçmenlerin de kurallara uymasını temin edebilmek. Bu ikisini sağlayacağımızı, sağlamak zorunda olduğumuzu, temel görevimizin kamu düzenini sağlamak olduğunu bir kere daha paylaşmak isterim." diye konuştu.

"329 BİN SURİYELİ GÖÇMEN MEMLEKETLERİNE YERLEŞTİ"

Bakan Soylu, 329 bin Suriyeli kaçak göçmenin memleketlerine gidip yerleştiğini belirterek, "Bazen şöyle söyleniyor, 'Gidip orada niye savaşmıyorlar?' Orada savaşıyorlar. 1 milyon şehit verdiler. Bu az bir rakam değil. Bizim tarihimize bakarsak, dünya savaşlar tarihine bakarsak da bu azımsanacak bir rakam değil. Maalesef dünya buna sessiz kalmaktadır. Bunlar bizim hem komşularımız hem de yıllarca aynı bayrak altında, aynı sancak altında yaşadığımız, bir millet olduğumuz insanlar." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar