İSTANBUL

Süleyman Soylu ile anma töreninde ne konuştu?

Yaşanan polemikler sonrası ilk kez dün Adnan Menderes'i anma töreninde bir araya gelen İBB Başkanı İmamoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tören sonrası tokalaşmaları ile dikkat çekmişti. İmamoğlu bu görüşmenin detaylarını anlattı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Süleyman Soylu ile anma töreninde ne konuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  yerlerine kayyum atanan HDP'li büyükşehir belediye başkanlarını ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'na tepki göstermiş  "Başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz." demişti. İmamoğlu da Soylu'ya "Kayyum meselesini ortaya getirmek, bunların tümü bir polemik. Ben kimin, ne diyeceğini umursamıyorum." diye cevap vermişti. Yaşananların ardından iki isim dün Adnan Menderes'i anma töreninde bir araya geldi ikilinin birbirine gülümsemesi ve tokalaşması dikkat çekti.Haber Global'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, bu karşılaşmaya değindi.

 Süleyman Soylu'nun 'pejmürde ederiz' cümlesi ile ilgili "Bazı şeyler geçmişte kaldı" açıklaması yapan İmamoğlu şöyle devam etti:

"Bugün rahmetli Menderes'i anma töreninde konuştuk İçişleri Bakanı'yla, nasılsınız dedi, sıcak bir merhabamız vardı.Umarım herkes yaptığı görevin bilincinde ve o alanı en iyi şekilde temsil etme bilinciye hareket eder. Bu tarz olumsuz, kötü cümleleri duyarken söyledim. Kötü söz sahibinindir, ben de iyi şeyler söylemek için yola çıktım."

Yorumlar