İSTANBUL

Süleyman Soylu açıkladı Kanal İstanbul için referandum olacak mı?

Türkiye günlerdir Kanal İstanbul'u tartışıyor. Muhalefetin yapılmasına karşı olduğu proje için hükümet kanadı vatandaşın bilmesi gereken raporları ortaya çıkararak çevreye zararı olmayacağını söylüyor. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kanal İstanbul için referandum olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Süleyman Soylu açıkladı Kanal İstanbul için referandum olacak mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal İstanbul projesi hakkında bomba açıklamalar yaptı. Soylu, "Kanal İstanbul'la alakalı referandum olacak mı?" sorusuna bakın ne cevap verdi.

Kanal İstanbul referanduma gidecek mi?

Referandum tartışmaları da var. Referanduma gitti bu 2011'de. Biz bu projeyle halkın önüne çıktık. Vatandaş bu projeye evet dedi. O zaman 1. boğaz köprüsünde getirseydik keşke. İHA'ları SİHA'ları, yerli otomobili de getirseydik o zaman referanduma.

"Boğazda bir geminin 1 saat beklemesi ciddi bir maliyet oluşturur"

Boğazdan geçen gemilerin bekleme süreleri var. Bu gemiler ticari gemiler. Bu gemilerin 1 saat beklemesi ciddi bir şekilde maliyet oluşturur. Bu gemilerin ne kadarı Kanal İstanbul'u kullanır, ne kadarı kullanmaz elbetteki o ticari kaygıların oluşturacağı bir sonuçtur. Ama bu bizim imkanımız. Çevreyi korumak zorundayız biz.

"Boğazı koruyabilecek bir projedir"

Kanal İstanbul hem ekonomik bir projedir, hem de çevreci bir projedir. Tam anlamıyla boğaza alternatif olabilecek, boğazı koruyabilecek bir projedir. 500 bin kişilik şehircilik mimarisi oluşacak orada.

"Türkiye için prestij projesidir"

En önemlisi Türkiye için ciddi bir itibar projesidir. Bütün dünyanın bu noktalarda çekingen durduğu zamanlarda Türkiye için bir prestij projesidir. Biz İstanbul boğazını koruyoruz. Tehlikeden ve tehditten koruyoruz. Geçen gün de boğazda bir gemi kazası yaşandı. Dediler ki kaptanı Rizeli. Adam Romanyalı çıktı. Yani Türkiye'de enteresan değerlendirmeler. Enteresan yorumlamalar var.

Yorumlar