İSTANBUL

Süleyman Özışık yazdı:Türkiye acilen deniz hastaneleri kurmalı!

İstanbul'da yaşanan depremin depreme dair hazırlıkları yeniden gündeme getirdiğini söyleyen Türkiye yazarı Süleyman Özışık, "1999 depreminin üzerinden yıllar geçmesine rağmen dişe dokunur bir önlem almamışız." dedi ve alınacak önlemlere ilişkin öneride bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Süleyman Özışık yazdı:Türkiye acilen deniz hastaneleri kurmalı!

İstanbul'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem büyük korku ve paniğe neden oldu. Deprem birçok evde hasara neden olurken iletişimde de sorunlar yaşandı.

"Yaşadığımız son depremdeki hâlimiz ortada. Tek bir bina yıkılmamasına rağmen büyük bir kaosun içine düştük" diyen Türkiye yazarı Süleyman Özışık alınacak önlemlere ilişkin konuşulması ve harekete geçilmesini gerektiğini belirtti Özışık bir de öneride bulundu:

Deniz…
Yüzen deniz hastanelerinden bahsediyorum!
Avrupa'nın pek çok ülkesinde bu uygulama var. Özellikle İspanya bu konuda çok önemli çalışmalar yapan bir ülke. Yaptıkları şey çok basit, Türkiye'nin bunu yapması çok ama çok daha basit aslında...İstanbul'un önemli birkaç noktasına çekilecek bu gemi hastaneleri, olası bir deprem durumunda hemen hizmete sokulabilir. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar