İSTANBUL

Süleyman Özışık yazdı: AK Parti'ye kaybettiren hatalar....

23 Haziran seçimi geride kaldı ve resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu İstanbul'un yeni başkanı oldu. Seçimden istediği sonucu alamayan Ak Parti'ye kaybettiren hatalar nelerdi? Süleyman Özışık madde madde açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Süleyman Özışık yazdı: AK Parti'ye kaybettiren hatalar....

Bir seçim daha sona erdi. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek İstanbul Belediye Başkanını seçti ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54 oy oranı ile belediye başkanı seçildi. Peki AK Parti'nin seçimdeki hataları neler oldu?

"2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, İstanbul'da seçime katılım oranı yüzde 88'in üzerindeyken, son seçimlerde bu oran 84'e düştü. Yüzde 5'e tekabül eden bu eksilme kimsenin dikkatini çekmedi. " diyen Özışık, 8 madde sıraladı.

Bu hatalara rağmen AK Parti'nin yüzde 45 oy aldığını belirten Süleyman Özışık, "Başını da iki elinin arasına alıp, “Biz bu kesimleri yeniden nasıl kazanacağız”sorusunu sormalı…" ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye kaybettiren hatalar....

"AK Parti bu seçimi bilerek, isteyerek kaybetti" başlıklı yazıma farklı tepkiler geldi. Büyük kesim tamamen hak verdiğini söyledi. Ciddi bir kesim ise daha çok detay vermemi istedi.

Vereyim!

Resmi kayıtlara göre, 31 Mart'tan aylar önce, muhtarlık seçimlerinde oy avına çıkan Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki muhtar adayları, yaklaşık bir milyon İstanbullu seçmenin ikameti İstanbul'dan kendi şehrine aldırdı. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar