İSTANBUL

Sosyal denge tazminatı sözleşmesi nedir? İBB Meclisi'nden geçti

İBB Meclisi, gündemindeki üç maddeyi görüşmek için bugün 14.00'te tekrar toplandı. İmamoğlu'nun başkanlığındaki toplantıdan İBB çalışanlarını yakından ilgilendiren bir karar çıktı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sosyal denge tazminatı sözleşmesi nedir? İBB Meclisi'nden geçti

Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında toplanan İBB meclisi bugün 3. oturumunu gerçekleştirdi.  İBB Faaliyet Raporu ve İETT Faaliyet raporunun gündeme alındığı oturumdan flaş bir karar çıktı.

İBB çalışanlarını ilgilendiren sosyal denge tazminatı sözleşmesi AK Parti grubunun önerisiyle İBB Meclisi'nden geçti. Kararla ilgili sosyal medyadan şu paylaşım yapıldı:

İBB çalışanlarını ilgilendiren ''sosyal denge tazminatı sözleşmesi'' Ak parti grubunun önerisiyle 'en yüksek' tutardan olacak şekilde İBB Meclisinden geçmiştir. Tüm çalışanlara hayırlı olsun..

SOSYAL DENGE TAZMİNATI NEDİR?

Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile il özel idarelerinin kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlilerine sosyal denge tazminatı ödenebilmektedir. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununda; kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü dışında çalışanların kamu görevlisi olarak değerlendirileceği ve toplu sözleşme ikramiyesi hariç olmak üzere toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasında sendika üyesi olan ve sendika üyesi olmayan kamu görevlileri arasında ayrım yapılamayacağı hükme bağlanmıştır. Bu nedenle, kurumlar tarafından yapılacak denge tazminatı ödemelerinde, kamu görevlileri arsında sendika üyesi olmalarına veya olmamalarına göre bir ayrıma gidilemeyecek, personelde belli bir sendikaya üye olma şartı aranmayacak ve söz konusu kurumlarda kamu görevlisi kapsamına giren tüm personelin (memur, 4/B, 4/C gibi) bu ödemeden yararlandırılması gerekecektir. Öte yandan, ödenecek sosyal denge tazminatının miktarı konusunda, aynı kadro veya pozisyondaki kamu görevlileri arasında farklı uygulamalara da gidilemeyecektir.

Yorumlar