İSTANBUL

Şok! CHP’nin 50 ilçede adayları geçersiz sayılabilir!

Aday belirleme sürecinde sancılı günler yaşayan CHP'de rahat nefes almak hayal artık! Sevilay Yılman, CHP'lileri şok edecek skandal gerçeği köşesine taşıdı. Eğer önlem alınmaz 50 ilçenin adayı geçersiz sayılacak!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Şok! CHP’nin 50 ilçede adayları geçersiz sayılabilir!

İNTERNETİSTANBUL/ Suların bir türlü durulmadığı CHP'de skandallar bitmiyor. Aday belirleme sürecinde sıkıntılar yaşayan ve oldukça geç açıklayan CHP'de aslında usulsüz iş yapıldığı ortaya çıktı. Üstelik bu yüzden 50 ilçe gösterilen adaylar gerçersiz sayılabilir!

İşte Sevilay Yılman'ın duyurduğu skandalın perde arkası...

Parti tüzüğüne göre aday belirleme yetkisi alan genel başkan, listeye yazdığı adayların tamamını PM’ye yani Parti Meclisi’nin onayına sunmak zorunda. PM’den onay almadan bu adayların isimlerini YSK’ya bildirmesi mümkün değil. Bildirirse ve o ilçelerden aday adayı olan ya da adaylardan memnun olmayan birileri itiraz ederse, 50 ilçede adaysız seçime gitmek zorunda kalabilir CHP…

Bu ilçeler arasında; İstanbul'dan Beyoğlu, Silivri, Maltepe var.

Skandal nasıl ortaya çıktı?

Antalya’da bir ilçede aday adayı olan bir avukatın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na; “Adayı PM’ye sunmadan, onay almadan ilan ettiniz! Usulsüz iş yaptınız! Davacı olacağım” şeklinde ihtarname ile uyarınca farkına varabilmişler.

DEVAMINI OKU...

Yorumlar