İSTANBUL

Silivri'de TOKİ konutlarının hak sahipleri belirlendi

Birçok vatandaşı ev sahibi yapmak isteyen TOKİ'nin çekilişleri bugün de sürdü. Noter huzurunda Silivri Alipaşa - Pirimehmetpaşa Mahallesi'nde inşa edilecek sosyal konutlar için kura çekimi gerçekleşti.

Silivri'de TOKİ konutlarının hak sahipleri belirlendi

TOKİ Başakşehir Kayabaşı konutları kura çekilişi ardından bugün de Silivri Alipaşa konutları için canlı yayında kura çekimi gerçekleşti.  Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Silivri Alipaşa - Pirimehmetpaşa Mahallesi'nde inşa edeceği sosyal konutların hak sahipleri, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.  Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kura töreni, TOKİ'nin kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. 

İstanbul çekiliş sonuçları TOKİ'nin internet sayfasından kimlik numarası ile sorgulanabilecek.

Projeye toplam 17 bin 896 başvuru gerçekleşirken, 685 konutun 343'ü 2+1 nitelikte, 342'si de 3+1 nitelikte yapıldı. 2+1 nitelikli konutların 9'u şehit ailesi ve gazilere, 18'i engelli, 86'sı ise emekli vatandaşlara, 3+1 nitelikli 342 konutun ise 10'u şehit ailesi ve gazilere, 18'i engelli, 86'sı da emekli vatandaşlara ayrıldı

TIKLA! TOKİ KURA SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

Kura çekiminde, konut hakkı kazanan vatandaşlar sevinç gözyaşı dökerken, kurada adı çıkmayanlar ise üzüntü yaşadı. 

Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepler toplandı.

Tuzla Aydınlı Projesi için 1 Temmuz, Başakşehir Ayazma Projesi için 2 Temmuz, Başakşehir Hoşdere Projesi için ise 3 Temmuz'da kura çekilecek.

Yorumlar