İSTANBUL

Sevilay Yılman'dan YSK çıkışı: İsyan ettirdi

YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararına bir tepki de Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan geldi. Yılman, YSK'nın İstanbul kararı için "isyan ettirdi" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sevilay Yılman'dan YSK çıkışı: İsyan ettirdi

Habertürk yazarı Sevilay Yılman başından beri YSK'nın hukuka uygun davranacağını ifade etmişti. Yılman YSK'nın verdiği karar sonrası şoka girdiğini ve bu yenilenme kararının gerekçesi konusunda bağımsız ve alanında duayen kabul edilen hiçbir meslektaşını ikna edemediğini söyledi.

Bertil Oder, Adem Sözüer, Ersan Şen, İzzet Özenç gibi hukukçuların tepkilerini köşesine taşıyan Yılman, AK Partili Mustafa Yeneroğlu'nun çıkışına da dikkat çekti.

“Hukukun sesini kısarsanız, Allah da sizin iflahınızı kısar!”
Bir şey diyeyim mi? Daha doğrusu bir itirafta bulunayım mı?

Önceden yazmış olduğum tüm yazılarda; “Seçimin yenilenmesine ya da yenilenmemesine karar verecekler” diyerek kesin bir tahminde bulunmamış olmama rağmen YSK’nın vermiş olduğu karar karşısında hakikaten şoka girmiş durumdayım.

Bildiğiniz gibi karar açıklanana değin yazmış olduğum tüm yazılarda; “YSK ne karar verirse versin bu karar mutlaka hukuki olacaktır… Sırf, ‘Cumhur ittifakı öyle istiyor’ diye seçimin yenilenmesi konusunda bir karar veremez YSK! Verirse de sadece bu ülkedeki hukukçuların değil, tüm dünyadaki hukukçuların ikna olacağı sağlam, ayakları yere basan doneleri ortaya koymak zorunda!” dedim hep!

Peki dediğim oldu mu?

Maalesef olmadı.

Üzgünüm ama tamamı yüksek yargıçlardan oluşan o YSK, “İstanbul’da seçimin yenilenmesine karar verdik” dedi ama bu yenilenme kararının gerekçesi konusunda bağımsız ve alanında duayen kabul edilen hiçbir meslektaşını ikna edemedi!

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar