İSTANBUL

Sevilay Yılman yazdı: YSK’nın kararında siyasi baskı etkili olur mu?

YSK'nın vereceği karar hakkında herhangi bir tahmin yürütmek istemediğini belirten Habertürk yazarı Sevilay Yılman, YSK’nın vereceği kararın mutlaka hukuka uygun bir karar olacağını hukuk dışı bir karar olmasının mümkün olmadığını belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sevilay Yılman yazdı: YSK’nın kararında siyasi baskı etkili olur mu?

Bugün büyük gün. Herkes YSK'dan gelecek kararı heyecanla bekliyor. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Sevilay Yılman, '''Cumhur ittifakı öyle istiyor' diye seçimin yenilenmesi konusunda bir karar veremez YSK!" dedi.

YSK'nın 'seçim yenilensin' kararı vermesi durumunda yapması gerekenleri sıralayan Yılman şu ifadeleri kullandı:Yani; “İstanbul’da seçimlerde usulsüzlük yapılmıştır ve bunların dayanağı da şu, şu belgelerdir ve hukuki olarak da şu, şu maddelere göre” derse…Bunu benden, sizden önce… Bilgisine, donanımına, tecrübesine değer verilen tüm bağımsız hukukçulara… Örnek veriyorum mesela Profesör Doktor Adem Sözüer’e ya da Profesör Doktor Ersan Şen gibi kamuoyunun yakından bildiği, takip ettiği saygın ve itibar sahibi hukukçulara anlatırsa… Onları buna ikna ederse… Tamamdır iş!

YSK’nın kararında siyasi baskı etkili olur mu?

Sanırım o gün bugün. Yani YSK’nın İstanbul’la ilgili vereceği kararın açıklanacağı gün…

Başta Fatih Altaylı olmak üzere Türk medyasında çok okunduğu bilinen köşe yazarlarına göre büyük bir ihtimalle YSK, seçimin tekrarına karar verecek.

Doğruya doğru ben bu konuda herhangi bir tahmin yürütmek istemiyorum.

Zira hangi tahmin yapılsa da yanılma olasılığı çok fazla ve bu yüzden de susma hakkımı kullanıyorum.

Ancak bu konuda her zaman dediğimi, yani; “Sonuç ne olursa olsun YSK’nın vereceği karar mutlaka hukuka uygun olacaktır. Hukuk dışı bir karar olması mümkün değil!” görüşümü bir kez daha paylaşıyorum sizlerle.

Biliyorum şimdi bu ifadelerim üzerine, iktidar karşıtı muhalif cepheden şiddetli itirazlar gelecek.

Ve büyük bir ihtimalle YSK’nın vereceği kararda mutlaka iktidarın isteği doğrultusunda, siyasi baskılar neticesinde karar vermekten başka şansı olmadığı söylenecek…

Bu görüşe kesinlikle katılmıyorum!

Neden?

Çünkü diyelim ki YSK, siyasi baskılar neticesinde karar verip; “İstanbul seçimi yenilenmeli!” demek zorunda kalsa bile bunun hukuki gerekçelerini kamuoyuna açıklamak zorunda!

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar