İSTANBUL

Sevilay Yılman yazdı: Binali Yıldırım Kürtlerden neden oy alamadı?

Seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirme de Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan geldi. Yılman öncelikle “İktidar ne yapmalı” sorusunun sorgulanması gerektiğine dikkat çekti. Yılman, "İyice kafa yorulması gereken; “AK Parti ne yaptı da bu kadar büyük bir yenilgi aldı?” olmalı…" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sevilay Yılman yazdı: Binali Yıldırım Kürtlerden neden oy alamadı?

Sevilay Yılman, 23 Haziran seçiminin sıradan bir belediye seçimi olmadığını ve bu seçimde bir kitle kayması yaşandığını söyledi.Kitle kaymasının faktörleri arasında Kürtler meselesinin de olduğunu söyleyen yazar, 23 Haziran’da neredeyse tek bir Kürt seçmenin dahi Yıldırım’a oy vermediğini söyledi.

Yılman "AK Parti İstanbul'da yaşayan solcusu, muhafazakarı, apolitiği dahil tüm Kürtleri niye kaybetti biliyor musunuz? Çünkü seçim öncesi kayyumun bile kaldırmadığı Kürtçe tabelayı (Arapçası dururken) söküp attığı için! Üstelik de bunu Binali Yıldırım’a sabotaj gibi onun Diyarbakır'da Kürtçe konuştuğu günde yaptılar.Ve sadece Bitlis’te de yapılmadı bu.Tatvan'da, Ağrı’da da yaptılar aynı şeyi!" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım Kürtlerden neden oy alamadı?

Gayet açık ve büyük bir mağlubiyet yaşadı Cumhur İttifakı’nın ortakları AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi…

Bakıyorum bazı köşelere, televizyonlardaki analistlere… Çoğunluk; “AK Parti bundan sonra ne yapar? Ne yapmalı?” mealinde yorumlar yaparak geleceğe projeksiyon tutuyorlar.

Ben onu yapmam. Yapmayacağım çünkü “İktidar ne yapmalı” sorusundan önce sorulması, sorgulanması, iyice kafa yorulması gereken; “AK Parti ne yaptı da bu kadar büyük bir yenilgi aldı?” olmalı…

Bir kere hepimiz biliyoruz ki; 23 Haziran seçimi sıradan bir belediye seçimi olmadı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar