İSTANBUL

Sevilay Yılman yazdı: 15 Temmuz yas mı yoksa dinlence günümüz mü?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün resmî tatil olmaması gerektiğini söyledi. Yılman, "Farkında mı bilmiyorum karar verenler ama 15 Temmuz resmi tatil kapsamında olmaya devam ettikçe o gün Türkiye demokrasisine yapılan o korkunç saldırının geri püskürtülmesini hayatları ile ödeyen tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam edeceğiz!" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sevilay Yılman yazdı: 15 Temmuz yas mı yoksa dinlence günümüz mü?

15 Temmuz'ın resmi tatil edilemesinin çok yanlış bir karar olduğunu söyleyen Habertürk yazarı Sevilay Yılman, önümüzdeki yıl kesinlikle resmi tatil kapsamında olmaması gerektiğini belirtti.

"15 Temmuz’un daha 3. yılında iken millet olayı deniz, kum, güneş, uyku ve eğlence ile buluşma fırsatı sayıp rehavete düşüyorsa… Bir 20 yıl sonra bu günün nasıl hatırlanacağını düşünmek bile istemiyorum." ifadelerini kullanan Yılman, bunun nedenini bir örnekle açıkladı.

Yılman'ın "15 Temmuz yas mı yoksa dinlence günü mü?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

(...) 15 Temmuz’un ivedilikle resmi tatilden çıkarılması gerektiğini ifade edeyim.

Önümüzdeki yıl kesinlikle resmi tatil kapsamında olmamalıdır 15 Temmuz...

Farkında mı bilmiyorum karar verenler ama 15 Temmuz resmi tatil kapsamında olmaya devam ettikçe o gün Türkiye demokrasisine yapılan o korkunç saldırının geri püskürtülmesini hayatları ile ödeyen tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya devam edeceğiz!

Kimse kusura bakmasın ama 15 Temmuz'da şehit olan insanlarımızın canları pahasına verdikleri o direniş, sonraki yıllarda tüm millet iki seksen uzanıp tatil yapsın diye değildi!

Elbette ki bu milletin hain ve alçak FETÖ’cülere karşı kazandığı büyük, onurlu bir zaferin günüdür 15 Temmuz ama hatırlatırım o gün aynı zamanda da yüzlerce masum insanımızın da şehit verildiği kara, bedbaht bir gündür!

Zannımca çok yanlış bir karardır bu günün resmi tatil ilan edilmesi.

Böyle ulusça matem tutulacak bir günde millet topyekün tatil havasına sokulmamalıydı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar