İSTANBUL

Seçimler 39 ilçede yenilenecek mi?

YSK geçtiğimiz hafta 31 Mart İstanbul seçimleri için iptal ve yenileme kararı vermiş ve yeni seçim tarihinin 23 Haziran olduğunu açıklamıştı. Bunun ardından CHP 39 ilçe için iptal başvurusu yapmıştı. CHP'nin iptal başvurusunu bugün görüşecek olan YSK'nın, İstanbul seçiminin iptali ve yenilenmesine ilişkin kararının gerekçesini de açıklaması bekleniyor.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Seçimler 39 ilçede yenilenecek mi?

YSK bugün,  CHP'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin de yenilenmesi başvurusunu görüşecek. Bununla birlikye YSK'nın, bugün ya da yarın, İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıklaması bekleniyor.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DE İPTAL EDİLSİN BAŞVURUSU"

CHP, 24 Haziran 2018'de yapılan Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi ile 31 Mart 2019'da İstanbul'da yapılan ilçe başkanlığı, İBB Meclisi ve muhtarlık seçimlerinin iptali için tam kanunsuzluk gerekçesiyle YSK'ya başvuru yapmıştı.

"TAM KANUNSUZLUK"

CHP Genel Sekreteri Muharrem Erkek, YSK'nın CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı seçimi, sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yapması nedeniyle tam hukuksuzluk gerekçesiyle iptal etmesi üzerine böyle bir başvuru yaptıklarını söylemişti.

Yorumlar