İSTANBUL

Seçim vaadiydi! Ücretsiz ulaşım konusu meclise gelecek mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazartesi günü gerçekleşecek olan Meclis toplantısına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmamoğlu "Seçim vaatlerinizden meclise getireceğiniz konular olacak mı?" sorusuna bakın ne yanıt verdi

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Seçim vaadiydi! Ücretsiz ulaşım konusu meclise gelecek mi?

Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk İBB Meclis toplantısı pazartesi günü saat 13.00'te gerçekleşecek. Verimli bir toplantı olacağını söyleyen Başkan İmamoğlu, "4 yaşa kadar olan, 6-12 yaş  grubunu da ücretsiz hale getirilmesi ile ilgili adımlar, bunlar gündeme gelip belki komisyon üzerinden tartışmaları yapılıp hızlıca karar bağlanmasını istiyoruz" dedi.

Ekrem İmamoğlu, CHP'li büyükşehir belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi. Büyükçekmece'de bir otelde yapılan toplantı basına kapalı gerçekleştirildi. 2 gün sürecek toplantı öncesi meclis üyelerine seslenen İmamoğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

4 YAŞA KADAR ÇOCUK VE ANNELERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI 

"Seçim vaatlerinizden meclise getireceğiniz konular olacak mı?" sorusuna Ekrem İmamoğlu, "Var. Ulaşımla ilgili konularımız var. Tabi bir yönüyle bizim olmadığımız dönemde yapılan bazı iş ve işlemleri tetkik ediyoruz. Ama yani bu meclisimiz yine yoğun adımlar atacağımız ekonomik durumu meclis üyeleriyle paylaşacağımız bir sunum yapacağım. Verimli bir toplantı olacak. 4 yaşa kadar olan, 6-12 yaş  grubunu da ücretsiz hale getirilmesi ile ilgili adımlar, bunlar gündeme gelip belki komisyon üzerinden tartışmaları yapılıp hızlıca karar bağlanmasını istiyoruz" yanıtını verdi.

"İKİ GÜNÜ HEDEFLEMEK LAZIM"

İmamoğu, "Meclis işleyişinde değişiklik olacak mı?" sorusuna "Haftanın 5 günü boyunca oturumların olması saatlerinin kayması beni mutsuz ediyor. Bunu meclisteki arkadaşlarımla da konuşacağım. Pazartesi günü tüm meclise söyleyeceğim. Yani biz İBB gündeminin yoğun bir çalışma ile iki günde toparlayabileceğimizi düşünüyorum. Çok önemli bir şey olur üçüncü gün olur. Ama iki günü hedeflemek lazım. İBB'nin bu toplantısında bu revizyon biraz tartışılabilir. Ağustos ayında meclis tatil. Eylül meclisinde biz İBB meclislerinin iki günde maksimim çok önemli bir husus varsa 3. gün eklenebilir. Bitirip İstanbul'un konularına yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Zaten komisyonlar ay boyunca çalışıyorlar. Zaten komisyonlar uzun uzun toplantılar düzenliyorlar. Meclis bu işin netice yeri. Günü uzun tutarız. Sabah erken başlarız. Daha verimli olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar