İSTANBUL

Seçim öncesi CHP'de büyük kriz! İstanbul'da başlayan isyan büyüyor

31 Mart yerel seçimleri öncesi isyan bayrağını kaldıran CHP'liler, Ankara doğru yola çıktı. Kocaeli'nin Kandıra ilçesine ulaşan gruba destek her geçen gün artarak devam ediyor.

Seçim öncesi CHP'de büyük kriz! İstanbul'da başlayan isyan büyüyor

İstanbul'da Kadıköy, Maltepe ve Beşiktaş gibi ilçelere aday gösterilen isimleri istemeyen CHP'lilerin Ankara'ya yürüyüşü devam ediyor.

Grup, Kandıra'ya ulaştı
Yürüyüşün dünkü etabını Derince ilçesinin Çenesuyu mevkisinde tamamlayan grup, polis ekiplerinin güvenlik uyarısı nedeniyle güzergahın bir bölümünü araçlarla geçtikten sonra bugün Kandıra'ya ulaştı.

İlhan Cihaner'den destek
Yapılan yanlışlardan bir an evvel dönülmesini bekleyen gruba bir destek de CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner'den geldi.

Cihaner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yoldaşlarımızın MYK'ca muhatap alınıp bir çözüm bulunması en doğru hareket olacaktır" ifadesini kullandı.

İlhan Cihaner

Gürsel Tekin kazan kaldırdı
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de önceki gün yaptığı açıklamada "Hayatını İstanbul'a vermiş, ben dahil birçok arkadaşımızın ne yazık ki fikirlerine bile danışılmadı. Üzülerek söylüyorum, adayların objektif kriterlere göre belirlendiğini söylemek mümkün değil. Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. iz eskiden kim CHP'ye bir oy fazla kazandırırsa o aday olmalıdır derdik. Bugün CHP'nin oy kazanmasından ve başarısından başka ölçütler de devreye girmiş durumda. Kişisel, şahsi ölçütler ve keyfilik ne yazık ki maliyetsiz değildir. 31 Mart'ta bu maliyet ile partimizin karşılaşmamasını umut ediyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Gürsel Tekin

Şerdil Odabaşı krizi büyüyor
Öte yandan hukuksuz Parti Meclisi oylamasıyla Kadıköy Belediye Başkan Adayı olan Şerdil Odabaşı için de ilçedeki sivil toplum örgütleri harekete geçti.

PKK terör örgütü lehindeki skandal paylaşımları nedeniyle büyük tepki çeken Odabaşı'nın hukuksuz bir şekilde aday gösterildiğini savunan STK'lar, adaylığının düşürülmesi için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

Şerdil Odabaşı 

Paylaşımlardan pişman değil
PM toplantısında 30 kabul, 29 ret oyu alarak CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı gösterilen CHP'li skandal paylaşımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada en ufak bir pişmanlık dahi dile getirmemişti.

Yorumlar