İSTANBUL

Sahillerde mangal yasaklansın mı yasaklanmasın mı?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun sahillerde mangal açıklamasının ardından konu yeniden gündeme geldi. Özellikle yazın çok fazla şikayet gelmişti bu konuda.Peki vatandaşlar ne diyor? sahilde mangal yasaklansın mı yasaklanmasın mı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Sahillerde mangal yasaklansın mı yasaklanmasın mı?

Özellikle yürüyüş ve spor yapmak için sahile inenler için kabusa dönüşüyor mangalcılar ve mangal dumanı.  İBB Başkanı İmamoğlu'na soruldu mangal meselesi ve İmamoğlu bunun doğru bir iş olmadığını söyledi. İstanbul sahilleri özellikle hafta sonu mangalcılarla dolup taşıyor. Peki vatandaş ne diyor?

 İstanbul sahilleri  özellikle hafta sonu mangal yapanlarla dolup taşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Sahillerde mangal yakılmasının doğru bir iş olmadığı konusunda benim de görüşüm var zaten. Beylikdüzü'nde yasaklamış, sahili kurtarmıştık. İstanbul genelinde buna bakacağız. Öyle bir şey yok. Bir mangal yerinde yanmıyor yani. Yandığı zaman şöyle 200 metreyi etkiliyor" dedi.

Vatandaşlar ise mangal yasağına yönelik çalışmayı değerlendirdi.

Bakırköy sahilde mangal yapmaya gelen Sümbül Mahmutoğlu, yasaklamaya karşı çıkarken belirli bölgelerin mangal için ayrılabileceğini ifade etti. Mahmutoğlu, “Tamamen yasaklanmasın. Mangal için özel yerler olsun. Mesela Atatürk Ormanı var. Orada yasak. Yasak olduğu için insanlar gitmiyor oraya artık. Orman ama mangal yok, diye gitmiyorlar. Bu sefer de yol kenarlarında mangal yapıyorlar. Aileler de keyif alıyor, mangal pikniğin bir parçası sonuçta" dedi.

"TEMİZ HAVA ALMAYA GELİYORUZ"

Bayram Alp ise mangalın yasaklanması gerektiğini belirterek, “Biz buraya temiz hava almaya geliyoruz. Çevremizde başka da böyle bir yer yok. Sahiller halka açık yer. Fatih'ten geliyorum temiz hava almaya. Onlar burada bizi niye rahatsız etsinler" diye konuştu.

"KÜLLERİNİ BIRAKIP GİDİYORLAR"

Şükriye Balkanlı da, “Dumanı rahatsız ediyor. Alan var alamayan var özeniyorlar, onlara günah. Sonra çöplerini, küllerini bırakıp gidiyorlar. Ben yasaklanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar