İSTANBUL

Saadet'li Necdet Gökçınar Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'na neden kırıldı?

Saadet Partisi İstanbul Adayı Necdet Gökçınar, 23 Haziran öncesi adayların ortak yayına çıkması yönünde söylentilerin çıkmasının ardından İmamoğlu ve Yıldırım'a mesaj ilettiğini fakat yapmadıklarını bu yüzden iki isme de kırgın olduğunu söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Saadet'li Necdet Gökçınar Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'na neden kırıldı?

Saadet Partisi İstanbul Adayı Necdet Gökçınar 16 Haziran'da gerçekleşen İmamoğlu-Yıldırım ortak yayınına ilişkin konuştu.Cumhuriyet'e açıklamalarda bulunan Gökçınar,  Ekrem İmamoğu ve Binali Yıldırım'a ortak canlı yayınla ilgili kırgın olduğunu belirterek "Onlara bir mesaj ilettim. Bu ikili sistem dayatmasına gelin hep beraber 'Hayır' diyelim. Yapmadılar" dedi.

"HER ADAYIN GÖRÜŞÜNE YER VERİLMESİ GEREKİRDİ"

Gökçınar, "Seçimlerde iki adayın ön planda tutulmasının demokratik olmadığını birçok kez vurguladınız. Bunun için neler söylerseniz?" sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

"Ülkemiz sosyal olarak sen şöylesin, sen böylesin diye ayrılmakla beraber, bunun siyasi izdüşümünde de böyle ikili bir sisteme gidilsin diye resmen zorlanıyor. Benim görüşlerimi beğenmek zorunda değil kimse. Ama her adayın görüşüne yer verilmesi gerekirdi. Türkiye'deki demokratik seviyeyi bir yere taşımamız lazım. Çünkü bu herkese lazım. Bugün Ekrem İmamoğlu demokrasiyle kazandı, yarın da ben demokrasiyle kazanacağım. Demokrasinin bu topraklarda sağlam durması lazım. "

"İMAMOĞLU VE YILDIRIM'A KIRGINIM"

Gökçınar, ortak canlı yayının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Benim kendilerine bir gönül kırıklığım var açıkçası. Canlı yayın söylentileri çıktığında onlara bir mesaj ilettim. Baştan beri uygulanan bu ikili sistem dayatmasına gelin hep beraber 'hayır' diyelim. Yapmadılar. Seçimin son gününe kadar yurttaşların vergisiyle ayakta duran devlet televizyonu TRT, yaptığımız tüm taleplere karşın bize yer ayırmadı. Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, TRT'ye çıkıp konuşabiliyor ama biz çıkamıyoruz."

Yorumlar