İSTANBUL

Ravza Kavakçı Kan İBB'den maaş alıyor mu? Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın Metro A.Ş.'nin Tasarım Hizmetleri Müdürlüğünde 2669 sicil numarasıyla tasarım mühendisi olarak görüldüğü ve 4 bin 796 lira maaş aldığı öne sürülmüştü. İBB Başkanı İmamoğlu'ndan bu iddialara ilişkin açıklama geldi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ravza Kavakçı Kan İBB'den maaş alıyor mu? Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, İBB iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

Kan, "Sözde habercilik yapan @cumhuriyetgzt yine şaşırtmadı. Yalan habere "iddia" demiş üzerinden algı üretiyor. Milletvekilliği öncesi çalıştığım şirket @metroistanbul_ doktora bursu sonrası mecburi hizmetimi milletvekilliği sonrası tamamlamam için 2015'de sözleşmemi askıya aldı" dedi.

Bu konu Ekrem İmamoğlu'na soruldu. İmamoğlu Kavakçı'nın kuruma hizmet borcu olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Hala kadroda görünüyor. Maaş almadığı doğru. Milletvekili seçildiği an itibariyle maaşının kesildiği doğru. Ama bir gerçekçilik var ki 2008’de işe girmiş ve bilgisayar mühendisliği bölümü mezunuyken ABD’ye siyaset bilimi doktorası yapması için burs verilerek gönderilmiş. 5 yıllık eğitim sonrasında da 4 yıl 11 ay mecburi hizmet süreci tanımlanmış. Yani böyle bir mecburi hizmet süresi varken, bunu tamamlayamamış. Tamamlamadan milletvekili olmuş. Dolayısıyla aslında kuruma bu anlamda bir borcu var. Sözleşme gereği hizmet etmesi gereken dönemi İBB’ye hizmet olarak verememiş. Burada anlamlı bulmadığım tarafı, Metro İstanbul’un, yani ulaşımla ilgili bir kurumun siyaset doktorası için bir çalışanına 5 yıla yakın burs sağlaması ve ABD’ye göndermesi.” 

Yorumlar