İSTANBUL

Ramazan'da İstanbul'daki türbeler açık olacak mı?

Ramazan'da türbeler kapalı olacak. Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ramazan'da, İstanbul'daki türbelerin ziyaretine izin verilmeyecek.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ramazan'da İstanbul'daki türbeler açık olacak mı?

İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 117 türbe bulunuyor.

Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı Eyüp Sultan Türbesi, Fatih Sultan Mehmet Türbesi, Kanuni Sultan Süleyman Türbesi, Hürrem Sultan Türbesi, Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi, Oruç Baba Türbesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın süt kardeşi Yahya Efendi'nin Beşiktaş'taki türbesi, Hazreti Yuşa Türbesi ve "Vefa" semtinin isim babası Ebul Vefa Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu birçok özel mekan, İstanbul’da özel dini günlerde ve ramazan ayı süresince ziyaretçi akınına uğrayan mekanlar arasında yer alıyor.

türbe

KORONA, TÜRBELERİ DE KAPATTI
Vatandaşların ziyarette bulunup dua ettiği ve oruçlarını açarak manevi huzuru buldukları bu mekanlar, bu yıl Ramazan ayında koronavirüs salgını sebebiyle kapalı olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda tüm müze ve ören yerleriyle türbeleri, 30 Nisan'a kadar kapattı.

Türbelerin normalleşmenin yaşanması beklenen Ramazan ayı sonuna kadar ziyarete kapalı kalması, bu sürenin de değerlendirilerek uzatılması bekleniyor.

Birçok türbede sandukaların bulunduğu alanlar tamamen ziyarete kapalı tutulurken, bazı ziyaretgahlarda ise vatandaşlar hacet pencelerinden dua edebilecek.

Yorumlar