İSTANBUL

Ramazan Bayramı ne zaman? 9 gün tatil ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Ramazan Bayramı kutlanacak. Bu yıl 9 gün sürecek olan Ramazan Bayramı tatili ile ilgili de bir çok araştırma yapılıyor. Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, 9 gün tatil ne zaman başlıyor gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte Ramazan Bayramına dair tüm merak edilenler...

Ramazan Bayramı ne zaman? 9 gün tatil ne zaman başlıyor?

 Ramazan ayının sonuna yaklaşılmasıyla birlikte Ramazan Bayramı tatili hazırlıkları da başladı. Bu yıl tatilin 9 gün olması sebebiyle plan yapan vatandaşlar Ramazan Bayramı ne zaman, 9 gün tatil ne zaman başlıyor, 9 günlük tatil için resmi açıklama yapıldı mı gibi sorulara yanıt arıyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. 4-5-6 Haziran günleri bayram olarak idrak edilecek. Arefe ise 3 Haziran.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN? NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi.

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi:

"Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

İdari izin süresince görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacağı ancak kullanılmayan idari izinlerin, idarenin uygun gördüğü zamanlarda kullandırılabileceği kaydedildi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 14 Ağustos Çarşamba günü son bulacak. Toplamda 4 gün sürecek. Kurban Bayramı tatili için henüz resimi açıklama gelmedi

Yorumlar