İSTANBUL

Pierre Loti Tepesi nerede ve nasıl gidilir? Giriş ücretli mi?

İstanbul ve Haliç manzarasının tadına varmak isteyen birçok kişinin tercih ettiği yerlerden biri Pierre Loti Tepesi... İstanbul’a yukarından bir bakış atmak için Pierre Loti’ye gitmeye ne dersiniz? Peki ama Pierre Loti’ye nasıl gidilir? Giriş ücretli mi? İşte Pierre Loti ile ilgili tüm merak edilenler...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Pierre Loti Tepesi nerede ve nasıl gidilir? Giriş ücretli mi?

Pierre Loti hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri... İstanbul'u tepeden izlemek isteyenlerin tercih ettiği Pierre Loti Tepesi'ne nasıl gidilir merak ediyorsanız detaylar haberimizde...

Haliç manzarasına sahip eşsiz bir lokasyonda bulunan tepe, adını sık sık buraya gelip tepedeki bir kıraathanede vakit geçiren Fransız yazar olan Julien Viaud’dan (takma adı ile Pierre Loti) alır. Zaman içerisinde Pierre Loti Tepesi olarak anılmaya başlanan tepenin adının değişmesi için teklif sunulsa da reddedilir. Tepe, sahip olduğu eşsiz manzaranın yanı sıra ayrıca aynı ismi taşıyan turistik tesisleri ile de bir çok kişinin uğrak yerlerinden birisi olmuştur.

NASIL GİDİLİR?

Tepe Eyüp sınırları içerisinde Haliç’e nazır bir konumdadır. Tepeye ulaşmak için oldukça farklı alternatif söz konusudur.

Eyüp Merkez’e geldikten sonra teleferikle Pierre Loti Tepesi’ne çıkmak mümkündür; İstanbul’u tepeden izlemek oldukça keyifli olabilecektir.

Metrobüs’ten Ayvansaray Durağı’nda inilir ve Eyüp’e kadar yürünebilir. Ya da Topkapı veya Edirnekapı’dan Gaziosmanpaşa Pazar İçi minibüsleri ile Eyüp’e kadar gelinebilir.

Yeni açılan Üsküdar-Eyüp Vapur seferleri ile Eyüp’e geçip, teleferikle Pierre Loti’ye çıkmak mümkündür.

Pierre Loti Tepesi Teleferik Ücretleri

Teleferik ücretleri İstanbul Kart ile tek bilettir.

Yorumlar