İSTANBUL

Öğretmenlerden İBB önünde İSMEK protestosu

İşin içeriğinde ve kapsamında meydana gelen değişiklikler gerekçe gösterilerek İSMEK'te kısmi süreli çalışacak öğretmenler için alım ihalesi iptal edilmişti. İBB önünde gelen öğretmenler mağdur olduklarını söyledi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Öğretmenlerden İBB önünde İSMEK protestosu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İSMEK'in öğretmen alım ihalesinin iptal edilmesi üzerine, yeniden görev almayı bekleyen öğretmenler belediye binası önünde açıklama yaptı.

Açıklamada,  yarı zamanlı çalışan öğretmenlerin mağdur edildiği  belirtilerek, " İSMEK kurslarında branş sayılarında küçülmeye gidilmesi ve hiçbir siyasi ayrım gözetilmeksizin işe alınan yarı zamanlı çalışan öğretmenlerinin sözleşmesinin yenilenmemesi, bizi hayal kırıklığına uğratmıştır." denildi.

"40'A YAKIN KURS MERKEZİ KAPATILDI"

Grup adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren İSMEK’te bugün ne yazık ki 40'a yakın kurs merkezinin kapatıldığını ve 2500’e yakın öğretmenin görevine son verildiğini görüyoruz. Bu zamana kadar basın açıklaması yapmayıp sessiz kalmamızın sebebi, 23 Eylül'de yapılması planlanan ihaleydi. Şimdiye kadar 2 yılda bir yenilen sözleşmeler 1 Temmuz’dan bu yana bekletilmekteydi. 23 Eylül'de yapılacağı söylenen ihalenin de iptal olması sebebiyle kamuoyuna böyle bir açıklama yapma gereği duyduk.

"HAYAL KIRIKLIĞI"

İSMEK kurslarında branş sayılarında küçülmeye gidilmesi ve hiçbir siyasi ayrım gözetilmeksizin işe alınan yarı zamanlı çalışan öğretmenlerinin sözleşmesinin yenilenmemesi, bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. İSMEK’te yarı zamanlı çalışan öğretmenler olarak bir an önce mağduriyetin giderilip, tekrardan öğrencilerimizle buluşmak istiyoruz."

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB tarafından yapılan açıklamada ise “İSMEK’te 2018 – 2019 eğitim döneminde istihdam edilen kısmi zamanlı öğretmenlerin ihalesi 30 Haziran’da sonra ermişti. Yeni öğretmen ihtiyacı da 20 Eylül’de bitecek olan ‘kesin kayıt’ döneminin ardından belirlenecek. İSMEK’e ihtiyaç olması halinde yeni öğretmen alımları, sınav sonucunda şeffaf bir şekilde yapılacak” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar