İSTANBUL

Naim Erol Özgüner kimdir? Ekrem İmamoğlu Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atadı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Erol Özgüner’i atadı. Bu atamanın ardından herkes Naim Erol Özgüner kimdir, hangi görevlerde bulunmuştur merak edip aramaya başladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Naim Erol Özgüner kimdir? Ekrem İmamoğlu Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atadı

Naim Erol Özgüner Kimdir? İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Naim Erol Özgüner'i  Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atamasının ardından herkes bu ismin kim olduğunu araştırmaya başladı.  Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atanan  Naim Erol Özgüner kimdir, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Özgüner, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezuniyetinden sonra aynı bölümde yüksek lisans ve doktora çalışmasını tamamlayarak doktor unvanı almaya hak kazandı. Özgüner daha sonra Bilgi Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisans (MBA) eğitimini tamamladı. 

Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü'nde 4 yıl asistanlık ve üniversite dış ilişkiler müdürlüğü görevlerini yürüten Özgüner, 2000 yılında Turkcell İletişim Hizmetleri Şirketinde GSM Hücre Planlama Mühendisi olarak göreve başladı. Turkcell Türkiye'nin yanı sıra Ukrayna, Gürcistan ve Belarus'taki GSM şebekelerinin tüm elektronik ve IT sistem altyapılarının kurulması ve yönetilmesi projelerinde üst düzey yönetici olarak rol alan Özgüner, son olarak Turkcell sabit ve mobil şebeke operasyonları bölümünü yönetti. 

Bilgi İşlem Daire Başkanlığına atanmadan önce büyük veri, veri analitiği, yapay zeka ve makine öğrenmesi konularında çalışan CF Telekom firmasında genel müdürlük görevini sürdüren Özgüner, İngilizce biliyor. 

Yorumlar