İSTANBUL

Nagehan Alçı'dan Canan Kaftancıoğlu'na uyarı: Bundan vazgeçsin ve İstanbul il örgütünü ikna etsin

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, YSK'nın “yeniden seçim” kararı vermesi durumunda, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve yakın ekibinin boykot kararından yana oldukları söylentisinin olduğunu iddia etti ve Kaftancıoğlu'na köşesinden uyarıda bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı'dan Canan Kaftancıoğlu'na uyarı: Bundan vazgeçsin ve İstanbul il örgütünü  ikna etsin

YSK İstanbul için seçim tekrarı kararı verirse CHP ne yapacak? Habertürk yazarı Nagehan Alçı, YSK'nın “yeniden seçim” kararı verirse, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve yakın ekibinin boykot kararından yana oldukları söylentisi olduğunu idda etti.

Canan Kaftancıoğlu'nun İstanbul il örgütünün iç toplantılarında bunu ifade ettiğini ve  CHP İstanbul örgütünün çoğunluğunun da bu kanaatte olduğunu söyleyen Alçı uyarıda bulundu.  Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun böyle bir yanlışı yaptırmayacağı belirten Nagehan Alçı şu ifadeleri kullandı:

CHP içinde söylendiği gibi, YSK’nın olası bir yeniden seçim kararına karşı boykot protestosu düşüncesi varsa lütfen başta Canan Hanım bundan vazgeçsin ve İstanbul il örgütünü de ikna etsin.

Kontrgerillanın ekmeğine yağ sürmek

Biraz önce yayından geldim. Saat sabahın 1’i. Habertürk TV’de yorumcu olarak katıldığım programda CHP’nin 26. dönem milletvekili Barış Yarkadaş da vardı. Yarkadaş, YSK’nın tekrar seçim kararı verme ihtimaline karşı öyle tehlikeli bir söylemde bulundu ki... Bu yazıyı o söylemden duyduğum derin kaygı nedeniyle yazıyorum.

Dedi ki; “YSK tekrar seçim kararı verirse CHP seçimi boykot etmeli ve aday göstermemeli.”

Böyle bir görüşün, bu şekilde dillendirilmesi çok büyük bir yanlış. Tıka basa insan dolu bir sinema salonunun ortasında durup dururken, “Bomba var” diye bağırmaya benzer bir çıkış bu. Böyle bir çıkış, kontrgerillanın ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

Sizin niyetiniz kötü olmasa bile bu yaptığınızın büyük kaos ve kargaşa çıkarmama ihtimali yok.

Ben, bu boykot görüşünün sadece Barış’a ait olmayıp, CHP'nin özellikle İstanbul il teşkilatında ve etkili CHP mahfillerinde yaygın şekilde konuşulduğunu bildiğim için yayında büyük tepki gösterdim.

KAFTANCIOĞLU VE İL ÖRGÜTÜ BOYKOT İSTİYOR SÖYLENTİSİ

Şayet YSK “yeniden seçim” derse, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve yakın ekibinin boykot kararından yana oldukları söyleniyor.

Canan Hanım'ın İstanbul il örgütünün iç toplantılarında bunu ifade ettiği konuşuluyor. CHP İstanbul örgütünün çoğunluğunun da bu kanaatte olduğu gibi bir görüntü var.

Ben, Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart başarısında Canan Kaftancıoğlu'nun örgütüne tamamen hakim oluşunun ve gösterdiği liderliğin çok büyük payı olduğunu objektif bir tespit olarak hem yazmış hem de ekranlarda söylemiş bir gazeteciyim.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar 1 yorum