İSTANBUL

Nagehan Alçı yazdı:Yarın bu yayın yapılabilecek mi?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, büyük buluşma öncesi partilerdeki durumu yazdı. CHP çevrelerinde kendi istedikleri bu yayınla ilgili çok yoğun ve derin şüpheler olduğunu, parti içindeki huzursuzluğun bitmek bilmediğini söyleyen Alçı, AK Parti de ise inanılmaz bir rahatlık olduğunu ifade etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı yazdı:Yarın bu yayın yapılabilecek mi?

Yarın saat 21.00'de tüm Türkiye'nin beklediği İmamoğlu-Yıldırım yayını var. Partilerdeki son durumu okurularına aktaran Alçı,  tuhaf bir durum olduğunu söyledi ve "Özellikle CHP İstanbul il örgütü kaynıyor. Örgüte görüşü sorulsa Ekrem İmamoğlu’nun bu yayına çıkmaması yönünde bir eğilim olduğu söyleniyor.CHP’li sosyal medya hesaplarına bakın, yayını istekle bekleyen tek bir kişi yok. " ifadelerini kullandı.

Kendi tabanından Ekrem İmamoğlu’na yayına çıkmaması yönünde ciddi bir baskı olduğunu ama İmamoğlu'nun sözünden dönen insan konumuna düşmek istemediğini söyleyen Alçı, Binali Yıldırım cephesinin son derece sakin olduğunu ve Erdoğan'ın bu düello işine hiç karışmadığını belirtti.

Yarın bu yayın yapılabilecek mi?

Yarın akşam 21.00’de Türkiye’nin beklediği İmamoğlu-Yıldırım yayını var. Bu tarz ekran düellolarını ısrarla isteyen taraf hep CHP kanadı oldu. AK Parti cephesi ise bu fikre hep uzak durdu.

Fakat ilginçtir, şu an CHP çevrelerinde kendi istedikleri bu yayınla ilgili çok yoğun ve derin şüpheler var.

Üstelik moderatör açıkça CHP’yi destekleyen bir gazeteci olacak. Buna rağmen parti içindeki huzursuzluk bitmek bilmiyor.

Birkaç gündür Güney Afrika’dayım. Bu güzel ve hüzünlü ülkedeki gözlemlerimi aşağıda ve ileriki günlerde anlatacağım ama buradayken bir yandan da kritik konumdaki CHP’lilerden aldığım telefonlar beni şaşırtıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar