İSTANBUL

Nagehan Alçı yazdı: Nerede hata yapıldı?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı seçim sonuçlarına ilişkin köşesinde değerlendirmelerde bulundu. Alçı, AK Parti'nin seçimi kaybetmesinde onlarca hatası olduğunu söyledi ve bunları açıkladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı yazdı: Nerede hata yapıldı?

23 Haziran seçimini Ekrem İmamoğlu yüzde 54 oy oranı ile kazandı ve resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'un yeni başkanı oldu. Peki AK Parti neden kaybetti, nerede hata yaptı? Habertürk yazarı Nagehan Alçı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ak Parti'nin onlarca hatası olduğunu söyleyen Alçı, bu hataların en büyüğünün seçim tekrarı konusunda ısrar olduğunu belirtti. Alçı,  "AK parti elinde ne varsa karşı tarafa atmaya çalışan bir parti görüntüsü çizdi. Pontus gibi son derece yanlış çıkışlar yaptı ve tüm bunlar nedeniyle Binali Yıldırım gibi değerli ve Türkiye’ye çok şey katmış bir siyasetçiye böyle bir sonuç yaşatıldı." ifadelerini kullandı.

Nerede hata yapıldı?

AK Parti’nin bu süreçte onlarca hatası sıralanabilir. Ama her şeyin en temeli seçim tekrarı konusundaki ısrar oldu. İstanbul seçimlerinin tekrarlanacağını, 31 Mart'ın ertesi günü ilk olarak dile getiren gazeteciyim.

Bunu, partinin içindeki havaya bakarak öngörmüştüm ama o öngörüde bulunurken Türkiye’nin seçim yorgunu olduğunu ve yeniden sandığa gitmenin yanlış olacağını ifade etmiştim.

Nitekim seçimlerin tekrarına gerek duyulmasına dair  tutarlı ve ikna edici bir argüman geliştirilemedi. AK parti elinde ne varsa karşı tarafa atmaya çalışan bir parti görüntüsü çizdi. Pontus gibi son derece yanlış çıkışlar yaptı ve tüm bunlar nedeniyle Binali Yıldırım gibi değerli ve Türkiye’ye çok şey katmış bir siyasetçiye böyle bir sonuç yaşatıldı.

Dün Binali Bey’in erkenden çıkıp, rakibini son derece olgun bir şekilde tebrik etmesini hem yapıcı ve mütevazı çizgisine hem de aslında benimsemediği bir sürecin kendisine yaşatılmasına yönelik tepkisine bağlıyorum.

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar