İSTANBUL

Nagehan Alçı yazdı: Ekrem İmamoğlu kendi açısından doğru mu yaptı?

Şehir Tiyatroları'nın bu sezon programından kaldırdığı oyunlar büyük tepki çekti. İBB Sözcüsü Murat Ongun 10 oyunun kaldırıldığını ve maksatlı haberler yapıldığını açıklamıştı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı da konuyu köşesine taşıdı ve bakın nasıl bir değerlendirme yaptı

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı yazdı: Ekrem İmamoğlu kendi açısından doğru mu yaptı?

Şehir Tiyatroları'ndan bu sezon 10 oyun yüksek maliyet nedeni ile kaldırıldı. Kaldırılanlar arasında Necip Fazıl’ın Reis Bey, İskender Pala’nın Aşk Bir Zamanlar ve Mustafa Kutlu’nun Mavi Kuş oyunları da yer aldı ve bu hamle büyük tepki çekti.

Nagehan Alçı İBB Sözcüsü Murat Ongun'a maliyet iddiasını sordu ve aldığı bilgileri okuyucuları ile paylaştı.

Alçı, "Peki maliyet hesabı yapılarak alındığı söylenen bu karar doğru mu? Ben Ekrem Bey’in kendi siyasi istikbali açısından hata yaptığını düşünüyorum. Özellikle Necip Fazıl’ın hem İslamcı hem muhafazakar hem de milliyetçi camia içinde yani Türk sağının tüm spektrumu bağlamında sembol şahsiyet olduğu gerçeğini unutmamalıydı." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu kendi açısından doğru mu yaptı?

Şehir Tiyatroları’ndan Necip Fazıl’ın Reis Bey, İskender Pala’nın Aşk Bir Zamanlar ve Mustafa Kutlu’nun Mavi Kuş oyunlarının bu sezon programdan kaldırıldığı açıklanınca muhafazakar-sağ medyada kıyamet koptu. Ekrem İmamoğlu, 28 Şubat atmosferini hortlatmakla eleştirildi.

Öncelikle şu bilgileri paylaşayım: Bu yıl 3’ü çocuk oyunu olmak üzere 10 oyun kaldırılmış, yerine 14 oyun konmuş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’a gerekçe olarak gösterilen yüksek maliyet iddiasını sordum. Ongun’un verdiği bilgilere göre Necip Fazıl’ın Reis Bey’i çok yüksek bir prodüksiyon maliyeti çıkarıyor. Rakam gösterim başı 368 bin TL imiş ve zaten fiilen gösterimde değilmiş. Diğerlerinin maliyetleri ise 183 bin ve 181 bin TL imiş.

Peki maliyet hesabı yapılarak alındığı söylenen bu karar doğru mu? Ben Ekrem Bey’in kendi siyasi istikbali açısından hata yaptığını düşünüyorum

Özellikle Necip Fazıl’ın hem İslamcı hem muhafazakar hem de milliyetçi camia içinde yani Türk sağının tüm spektrumu bağlamında sembol şahsiyet olduğu gerçeğini unutmamalıydı.

Yorumlar