İSTANBUL

Nagehan Alçı o linkleri paylaşıp İmamoğlu'na çağrı yaptı

Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu’nun insanların etnik kökenini sorgulayan siyaset ve medya diline öfkeli isyanının haklı bir durum olduğunu söyledi. İmamoğlu'nun sakin üslubundan uzaklaştığını belirten Alçı, bunu onun açısından olumlu bulmadığını ifade etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı o linkleri paylaşıp İmamoğlu'na çağrı yaptı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na Yunanistan’da kendisi ile ilgili atılan manşetlere göz atması önerisinde bulundu.

Yunanistan’ın tanınmış gazetecilerinden Manoli Kostidis’e göre de ülkede Ekrem İmamoğlu’nun Rum olduğunu iddia eden yayın organının tek olmadığını söyleyen Alçı, 31 Mart'tan sonra neredeyse Yunan medyasının yarısından fazlasının bu iddia ile çıktığını belirtti.

"Ekrem Bey o manşetin buradaki egemen güçler tarafından attırıldığına inanıyor fakat bu doğru değil, sanırım Yunanistan’da atılan manşetlerle ilgili yeterli bilgi sahibi değil kendisi." ifadelerini kullanan Alçı, Yunanistan'da yayınlanan haberlerin linklerini paylaşıp "Sayın İmamoğlu’na bu linklere bakmasını öneririm." dedi.

Ekrem İmamoğlu’nu haber yapan Yunan medyasının analizi
Geçtiğimiz cuma günü bu köşede hem Abdullah Öcalan ile ilgili son gelişmeleri hem de Tevfik Göksu’nun sözleriyle gündem olan Ekrem İmamoğlu ve Yunan medyasının attığı manşet meselesini yazmıştım.

Öcalan konusu çok konuşulup, sosyal medyada da TT olunca yazının ikinci kısmı arada kaynadı. Halbuki ben orada hem her iki cephe ile konuşmuş hem de Yunanistan’da atılan manşetle ilgili havayı araştırmıştım.

Şimdi Ekrem İmamoğlu’nun bu iddiaları dillendiren siyasetçilere çok sert çıkışıyla konu yeniden gündemde.

Ekrem İmamoğlu’nun insanların etnik kökenini sorgulayan bu siyaset ve medya diline olan öfkeli isyanı kesinlikle haklı. Bu yapılan apaçık bir ırkçılık

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar