İSTANBUL

Nagehan Alçı deprem uzmanları için neler söyledi neler!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, dünkü depremin İstanbullunun depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili en ufak bir fikrinin olmadığını fakat endişenin ise çok fazla olduğunu gösterdiğini söyledi. Alçı deprem uzmanlarını da topa tuttu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Nagehan Alçı deprem uzmanları için neler söyledi neler!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, deprem sonrası yayın yapan televizyonların performansının çok kötü olduğunu ve kanalların bir anda yine uzman bulma yarışına girdiğini söyledi.

"Bu halkın bu kadar paranoyak hale gelmesinin yegane sorumlusu 99’dan beri her depremin ardından ortaya çıkan uzman kılıklı şarlatanlar!" diyen Alçı, unvanın değil ehliyetin mühim olduğunu belirtti ve gerçek bilim insanı sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini ifade etti.

Uzman değil, şarlatan yarışı

Habertürk TV’yi apayrı bir yere koyuyorum. Kendi kanalım olduğu için söylemiyorum. Başka bir yerde çalışsam da bu objektif tespiti yapardım: Tek sorumlu yayıncılık Habertürk’teydi.

Sevgili Hülya (Hökenek) depreme canlı yayında yakalandı ama müthiş bir soğukkanlılıkla programı götürdü, o anlarda bile sakince yaşanan sarsıntıyı anlatmayı başardı. Helal olsun… Ben olsam yayın mayın dinlemeyip, ayağa fırlamıştım herhalde…

Ancak genel olarak televizyonların performansı -hiç kusura bakmasınlar- berbattı! Bir anda yine uzman bulma yarışına girildi.

Sevgili dostlar, bu halkın bu kadar paranoyak hale gelmesinin yegane sorumlusu 99’dan beri her depremin ardından ortaya çıkan uzman kılıklı şarlatanlar! Unvanlarında profesör ya da doçent yazması beni hiç ilgilendirmiyor. Unvan değil ehliyet önemlidir. Bu kişilerin bilimsel ehliyetlerinin olmadığı konuşmalarından zaten anlaşılıyor.

İçlerinde gerçek bilim insanı sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor -ki onların bir kaçından aşağıda bahsedeceğim-.

“Bu daha başlangıç. Çok daha kötüsüne hazırlıklı olunmalı” diyerek insanları depreme hazırlayamazsınız. Bunun adı bilgilendirme değil, korkutmadır! Ya da “İstanbul için artık risk yok” diyerek temelsiz bir gevşemeye de sebep olamazsınız. Bunun adı da sorumsuzluktur!

Bu tip açıklamalarla İstanbul kurtulmaz. İstanbul, alınması gereken önlemleri soğukkanlı bir şekilde anlatarak kurtulur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar