İSTANBUL

Mustafa Destici'den Ekrem İmamoğlu'na kınama

Ekrem İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP bölümüne alınmaması sonrası Ordu Valisi Serddar Yavuz'a hakaret ettiği iddia edilmişti. Hakkında suç duyurusunda bulunulan İmamoğlu'na  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de tepki gösterdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Mustafa Destici'den Ekrem İmamoğlu'na kınama

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ordu-Giresun Havalimanı'nda VİP salonuna alınmaması üzerine sarf ettiği iddia edilen sözlere ilişkin, "Vali devleti temsil etmektedir. Valiye yapılan hakaret devlete yapılmış demektir. Ben bunu kınıyorum." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Ökkeş Ede ve Emre Üçkan'a Allah'tan rahmet, yaralanan iki askere acil şifalar diledi.

"ÖZÜR DİLEMEK BİR YANA..."

Destici, Ekrem İmamoğlu'nun, Ordu Valisi Seddar Yavuz'a yönelik söylediği iddia edilen sözlere dair ise şunları kaydetti:

"İstemeden ağzından bu tür çirkin ifadeler çıkmış ise kendisine yakışan sayın Valimizden özür dilemek olmalıydı. Özür dilemek bir tarafa hala yaptığının arkasında durması ve kendisine verilen, önündeki yönetmelikleri uygulayan valiye karşı bu tür çirkin, yakışıksız ve hadsiz ifadeler kullanması kabul edilebilir cinsten değildir. Vali devleti temsil etmektedir. Valiye yapılan hakaret devlete yapılmış demektir. Ben bunu kınıyorum ve reddediyorum. Millet İttifakı adayının basitleşerek yaptığı bu çirkinlikten dolayı valiye, devlete ve millete bir özür borcu olduğunu ve geciktirmeden de bunu yerine getirmesini beklediğimi ifade ediyorum."

"PERŞEMBE GÜNÜNDEN SONRA iSTANBUL'DAYIM"

Mustafa Destici, ayrıca İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi dolayısıyla perşembe gününden itibaren İstanbul'da olacağını, Cumhur İttifakı için çalışmalarını sürdürecekleri bildirdi.

Yorumlar 2 yorum