İSTANBUL

Murat Kurum açıkladı Kanal İstanbul'un nüfusu 500 bini geçmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'un iki yakasına kurulacak şehrin nüfusunun 500 bini geçmeyeceğini açıkladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Murat Kurum açıkladı Kanal İstanbul'un nüfusu 500 bini geçmeyecek

İstanbul'da yapılması planlanan Kanal İstanbul projesiyle ilgili, iktidar ve muhalefetin karşılıklı açıklamaları devam ediyor.

Dün Kanal İstanbul'un ÇED Raporu yayınlandıktan sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; İBB'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile imzaladığı protokolden çekildiğini açıklamıştı.

"ÖRNEK AKILLI ŞEHİR"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün tekrar bir açıklama yaptı.

Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı'nda konuşan Kurum; "Kanal İstanbul'un iki yakasında kuracağımız şehrin nüfusu 500 bin aşmayacak. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak örnek akıllı şehir yapacağız.

ZEMİN ARTI 4'Ü GEÇMEYECEK
Zemin artı 3'ü 4'ü geçmeyecek, içinde ARGE merkezlerinin olduğu, teknoloji merkezlerinin olduğu, akıllı şehir uygulamalarının olduğu önemli bir proje olacak." dedi.

İBB'NİN GERİ ÇEKİLMESİ SORULDU
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB ile bakanlık arasındaki protokolden çekilmesi de Bakan Kurum'a soruldu.

Bakan Kurum, İmamoğlu'nun tek başına böyle bir karar alamayacağını, bunun Meclis kararıyla alınabileceğini söyledi.

Kurum, "İBB'nin tek taraflı olarak Kanal İstanbul iş birliği protokolünden çekilme yetkisi bulunmuyor." dedi

Yorumlar