İSTANBUL

Muharrem Erkek son seçim anketi sonucu canlı yayında açıklandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erkek son seçim anket sonucunu açıkladı!

Muharrem Erkek son seçim anketi sonucu canlı yayında açıklandı

31 Mart 2019 yerel seçime yönelik Ankara'da yapılan son anket sonucunu açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Muharrem Erkek, seçimde ekonominin etkili olacağını belirterek "Bizim iki hedefimiz var. Bugün Türkiye'de demokrasinin temel kuralı nedir? Vergiyi veren yurttaşlar, her kuruşun hesabını takip edebilmeli. Biz hep belediye başkanlarımıza şunu söylüyor. Bir, harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz. İki, bütün hemşerilerinizi kucaklayacaksınız" ifadesini kullandı.

Yerel seçimin bir genel seçim havasında geçmemesi gerektiğini belirten Erkek, "Cumhur ittifakı bu konuda genel seçim varmış gibi hava yaratıyor. Bence bunun temel nedeni de bazı şeylerin konuşulmasını önlemek. Ekonomik kriz gibi... Bizim belediyeciliğimiz, istatistiklere baktığınızda insani gelişmişlik listede ilk 10 CHP'li belediye. CHP'nin olduğu kentlere gidin çok göç alan kentler." dedi.


CHP'Lİ SARIGÜL'ÜN İSTİFASI
Mustafa Sarıgül'ün CHP'den istifa etmesi hakkında da konuşan Erkek, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Keşke istifa etmeseydi ama kendi takdiri. Sayın Sarıgül ciddi hizmetler vermiş biri. İzmir'de de her yerde o kadar güçlü aday adayları var ki, inanın bazen karar vermek zor oluyor. Şişli'de adayımız kim olacak? Bilmiyorum. O tamamen PM kararıyla belirlenecek. Yarın adaylarımızı tespit edeceğiz. Ama önemli olan kişilerin başarısından çok, partinin, belediyenin başarısıdır.

Yorumlar