İSTANBUL

Millet İttifakı'nın İstanbul kararı Cumhur İttifakı'na yarayacak endişesi

CHP’de aday belirleme sürecinde yaşanan tartışmanın yankıları sürerken, İYİ Parti’de de kendilerine bırakılan ilçelerin rahatsızlık yarattığı konuşuluyor.

Millet İttifakı'nın İstanbul kararı Cumhur İttifakı'na yarayacak endişesi

İYİ Parti’ye bırakılan Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kâğıthane’nin 2014 yerel seçimlerinde AKP’nin yüksek oy oranı ile kazandığı ilçeler olduğuna dikkat çekiliyor. İYİ Parti’nin İstanbul’da en çok önem istediği ilçelerden Üsküdar’ı CHP’ye bırakarak Şile’yi istediği ancak pazarlık kapsamında kabul edilmediği öğrenilirken, CHP’nin Şile adayına da sıcak bakılmadığı belirtiliyor.

İYİ Parti’nin kazanma ihtimali olan ilçelerde iki partinin de ayrı ayrı aday çıkarması Cumhur İttifakı’nın çıkardığı adaylara kolaylık sağlayacağı düşünülürken, CHP ile yeniden masaya oturulması ve ilçeler bazında yeniden işbirliği görüşmelerinin yapılması parti örgütünde yeniden dile getiriliyor.

‘Memnun edici değil’

İYİ Parti yöneticilerinin aktardığına göre de iki partinin yaptığı görüşmeler sonucunda ortaya çıkan tablonun memnun edici olmadığını söyleyen parti kaynakları, “Genel Merkeze de varılan sonuçtan memnun olmadığı belirtildi. Türkiye çapında yürütülen işbirliğine İYİ Parti olarak uyum sağladık. İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na da destek vereceğiz” dediler.

Yorumlar