İSTANBUL

Metrobüsler değişiyor mu? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan önemli açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, her gün on binlerce kişinin kullandığı metrobüs araçlarının değişime ihtiyacı olduğunu araçların kapasitesinin yeterli olmadığını belirtti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Metrobüsler değişiyor mu? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan önemli açıklamalar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan İmamoğlu, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Tekstilkent'teki atölye bakım alanında gazetecilere açıklama yaptı.

Metro hattının bakım alanının 150 bin metrekare üzerine kurulduğunu anlatan İmamoğlu, Kabataş-Mecidiyeköy-Metrosu'nun sürücüsüz planlandığını söyledi.

Hergün onbinlerce İstanbullunun kullandığı metrobüsler ile ilgili de değişiklik sinyali veren İmamoğlu, "Metrobüs araçlarımızda hem eskiyen araçlar var hem de ters yön ulaşımı sıkıntı, kazalara neden oluyor. Bunların değiştirilmesi noktasında tespitlerimiz var.Aynı zamanda bir metrobüs aracının kapasitesi yeterli olmamasından dolayı insanların birikmesine neden olduğunu biliyoruz. Bu konuda uzman yerli araç üretimi yapan firmalar da var." ifadelerini kullandı.

"Metrobüs araçlarımızın ciddi anlamda değişime ihtiyacı var"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin metrobüs hatlarında sıkıntı yaşandığına ilişkin soru sorması üzerine, şunları söyledi:

"Metrobüs araçlarımızın ciddi anlamda değişime ihtiyacı var. Metrobüs araçlarımızda hem eskiyen araçlar var hem de ters yön ulaşımı sıkıntı, kazalara neden oluyor. Bunların değiştirilmesi noktasında tespitlerimiz var. Çok ilginç yorumlar duyuyorum. 'Hani ulaşım sorununu çözecekti.' falan diye… Beklentiyi fazla abartmış ya da niyeti farklı olanlar var. Ama metrobüs araçları yoğun bir şekilde gündemimizde. Aynı zamanda bir metrobüs aracının kapasitesi yeterli olmamasından dolayı insanların birikmesine neden olduğunu biliyoruz. Bu konuda uzman yerli araç üretimi yapan firmalar da var. Onlarla bağlantılarımız sürüyor."

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirdiği atamalara ilişkin sorulara cevap veren İmamoğlu, çalışma arkadaşları arasında kadınlara daha fazla yer verileceğini belirtti.

Yorumlar