İSTANBUL

Metrobüs kart fiyatları! Öğrenci kaç para? İndirimli nasıl gidilir?

Metrobüs ücretlerini biliyor musunuz? Metrobüse binmeden önce bu ücret tarifesine göz atıp nasıl indirimli yolculuk yapabileceğini öğrenebilirsiniz.

Metrobüs kart fiyatları! Öğrenci kaç para? İndirimli nasıl gidilir?

İstanbulular'ın yolculuk yapmak için kullandığı en çok ulaşım aracı olan metrobüse binmeden önce ücret tarifilerine bir gözatın.

Metrobüste “gittiğin kadar öde” sistemi geçerlidir.

Tabloda eski tarife silik renkle, yeni tarife koyu renkle yazılmıştır. 65 yaş üstü vatandaşlar metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarından ücetsiz olarak faydalanmaktadırlar.

metrobüs ücret

Dikkat!!! Paranı Metrobüste Bırakma!!!

Metrobüsteki kademeli ücretlendirmeden (Gittiğin Kadar Öde) faydalanabilmek için, metrobüsten indiğinizde kartınızı/akbilinizi durakta bulunan cihaza okutmanız gerekiyor. Aksi takdirde akbilinizden en uzak mesafe ücreti kesilmiş olur ve arada kalan farkı geri alamazsınız.

Sözgelimi metrobüsle 3 durak gittiğinizde 1,95 TL ödeyecekken 3,85 TL ödemiş olursunuz! Neredeyse 2 katı fazladan ücret.

Metrobüs Ücretlendirmesi Hakkında

Kademeli ücretlendirme gece 24:00 – 06:00 saatleri arasında geçerli değildir. Bu saatler arasında metrobüse her binişinizde 3,85 TL ödersiniz.
Başka bir ulaşım aracından metrobüse bindiğinizde aktarma indiriminden faydalanamazsınız. Fakat metrobüsten sonra başka bir ulaşım aracına binerseniz (2 saat içerisinde) aktarma indiriminden faydalanabilirsiniz.
65 yaş üstü vatandaşlar metrobüsten ve diğer tüm toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak faydalanırlar.

Eğer İstanbulkart'ınız ya da akbiliniz yoksa, metrobüs duraklarında bulunan akbil dolum büfelerinden 1, 2, 3, 5 ve 10 kullanımlık sınırlı kart satın alabilirsiniz. Fakat bu kartlar normal ücrete göre çok daha pahalıdır.

Kart Fiyatları
BİRgeç : 5,00 TL
İKİgeç : 8,00 TL
ÜÇgeç : 11,00 TL
BEŞgeç : 17,00 TL
ONgeç : 32,00 TL

metrobüs ücret

Yorumlar