İSTANBUL

Meteoroloji açıkladı İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Son meteorolojik verilere göre yağmur, İstanbul’da öğle saatleri boyunca etkisini gösterecek. AKOM’un tahminlerine göre ilerleyen saatlerde havada parçalı ve az bulutlu bir gökyüzünün hâkim olması bekleniyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Meteoroloji açıkladı İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Güne 6 derce ile başlayan İstanbul’da hava sıcaklığının öğle saatlerinde 12 dereceye çıkması bekleniyor.

Bugünden itibaren rüzgârın, yönünü kuzeye çevirip güneşli havaya rağmen, aralıklarla sert eserek üşüteceği tahmin ediliyor. 

Önümüzdeki hafta içi yağmurlu bir hava tahmin edilmezken, havada çoğunlukla güneşli bir gökyüzünün hâkim olması bekleniyor. Ancak AKOM, İstanbulluları Cuma için uyardı. 21 Şubat günü İstanbul’da yağmur bekleniyor.

Meteorolojik harita ve verilere göre, İstanbul’da, hava sıcaklıkları 20 Şubat’a kadar mevsim normalleri civarında veya 1-3 derece üzerinde seyredecek. 21-27 Şubat tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

    BARAJ DOLULUK ORANI YÜZDE 60 SEVİYESİNDE

Baraj doluluk oranlarının, Eylül ayından itibaren mevsim normalleri altında seyreden yağışlar nedeni ile yüzde 33’ler seviyesine kadar gerilediğini hatırlatan AKOM, son yağışlarla birlikte, bu oran yüzde 60’lara yükseldiğini açıkladı. Şubat ayı ve ilkbahar aylarında beklenen yağışlar ile birlikte barajlardaki doluluk oranlarının yeterli seviyeye ulaşması tahmin ediliyor.

AKOM’un paylaştığı grafiklere göre son yağışlarla birlikte İstanbul’un barajlarının tuttuğu su miktarı 532 milyon metreküp oldu.

Yorumlar