İSTANBUL

Meral Akşener: İmamoğlu evinden çıkmamış olsa bile İstanbul seçimini kazanır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı bayramlaşma programında 23 Haziran seçimlerine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Akşener, İmamoğlu'nun seçimi kesin kazanacağını iddia etti ve seçim çalışmaları sırasında herkesin provokasyondan uzak durmasına ilişkin uyarıda bulundu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Meral Akşener:  İmamoğlu evinden çıkmamış olsa bile İstanbul seçimini kazanır

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Akşener, İstanbul seçimlerini Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını söyledi.  Akşener ayrıca İmamoğlu'nun havalimanında VIP bölümüne alınmaması iddiasına ilişkin de konuştu ve bunun kendi başına onlarca kez geldiğini ifade etti.

"İMAMOĞLU EVİNDEN ÇIKMAMIŞ OLSA BİLE KAZANIR"

Akşener, seçimlerin iptalinden bugüne kadar yaşanan sürece değinerek, "Bu gelişmeler ışığında Sayın İmamoğlu evinden çıkmamış, kimseyle sıfır irtibat haline geçmiş olsa bile İstanbul seçimini kazanır, kazanacak. Millet, iradesinin gasbına, tekmelenmesine ve çalınmasına, iradesinin tecelli ettiği sandığın tekmelenmesine müsaade etmemiştir. Buna da müsaade etmeyecektir." değerlendirmesini yaptı. 

Seçim çalışmaları sırasında herkesin provokasyondan uzak durması gerektiğini belirten Akşener, tokat atan kişiye diğer yanağın çevrilmesi gerektiğini dile getirdi. 

"SUÇ DUYURUSU YAPILIR"

Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkanı ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusunu Hakim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) göndermesine ilişkin soru üzerine, "YSK'nin açıklamasının içinde 'Bu nedir?'i tam anlamakta zorlanıyorum. Suç duyurusu yapılır." dedi. 

Devlet memuru olmayan sandık başkanlarıyla ilgili yaptıkları itirazın sadece Beşiktaş'ta kabul edildiğini belirten Akşener, "Şimdi tekrar iptaline bir gerekçe mi hazırlanıyor, o ayrı, onun takipçisi olacağız. Türkiye'nin ekonomik şartlarını, işsizliği, atanamayan intihar eden öğretmenleri, iş bulamayan gençleri düşündüğümüz için bir arıza çıkarmadık." diye konuştu. 

Akşener, YSK'nin seçimleri iptal gerekçesine göre değerlendirme yapıldığında 16 Nisan seçimleri, referandum ve 24 Haziran seçimlerinin de iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü. 

İMAMOĞLU'NUN VIP BÖLÜMÜNE ALINMASI İDDİASI Akşener, Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da havalimanında VIP salonuna alınmadığı iddiasına ilişkin soru üzerine de şunları kaydetti:  "Biz onu yaşadık. Biz VIP'lerde doğmadık. Biz de atıldık VIP'ten. Eski İçişleri Bakanı, 5 dönem milletvekilliği yapan biri, Meclis Başkanvekilliği görevini yürütmüş bir şahıs olarak, VIP'e şahsımın dışında korumalarımın alınmadığı, yani aile fertlerimin alınmadığı bir süreçten geçtik. VIP'ten geçmek İmamoğlu'nun kafasına kuş kondurmaz, VIP'ten geçmediği için de itibarında bir kötüleşme olmaz." 

Yorumlar