İSTANBUL

Mehmet Tevfik Göksu'dan İBB Meclisi'nde bomba israf açıklaması

Yenikapı'daKİ ihtiyaç fazlası olduğu iddiası ile sergilenen araçlar İBB Meclisi'nde gündeme geldi. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından söz alarak hizmet araçlarının sergilenmesine tepki gösterdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Mehmet Tevfik Göksu'dan İBB Meclisi'nde bomba israf açıklaması

Tatilin ardından İBB Meclisi bugün yeniden toplandı. Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu'nun gündeminde Yenikapı'daki israf iddiası ile toplatılan araçlar vardı.

Göksu, "Madem fazlaydı neden İSKİ'ye 997 araç aldınız?" diye sordu. Göksu, "Eğer hizmet yapmayacaksanız bütün araçlar fazladır " dedi.

"MADEM FAZLAYDI..."
Göksu konuşmasında "Sayın başkan seçim döneminde 643 yöneticiye 1717 makam aracı verildiğini söyledi. Bunlar mı makam aracı? Makam araçlarını bulamayınca hizmet fazlası dediler. 730 araç toplandı Yenikapı'ya tepki gelince kamyonetleri geri çektiniz. Madem fazlaydı İSKİ'ye neden 997 aracı neden aldınız. Bizim dönemimizde yapılanın 3 katı fiyata araç kiralanmış" dedi.

"EĞER HİZMET YAPMAYACAKSANIZ BÜTÜN ARAÇLAR FAZLADIR"
Göksu, hizmet fazlası araç tartışması konusunda ise "Hizmet fazlası araç neye göre belirlenir? Eğer hizmet yapmayacaksanız bütün araçlar fazladır. O zaman bütün araçları teslim edebilirsiniz sizin hizmet etmek gibi bir amacınız olmadığı ortaya çıktı" dedi.

"SANKİ VAKILARA NAKDİ PARA VERİLDİ ALGISI YARATIYORSUNUZ"
Yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütleri ile bağını maksimuma çıkartması gerektiğini savunan Göksu, "Sanki bazı vakıflara oluk oluk para aktarıldı. Sanki bu vakıflara nakdi para verildi gibi algı operasyonu yapıyorsunuz. İBB'nin bu derneklere bu vakıflara bir kuruş Türk Lirası yoktur. " diye konuştu.

.


.

Yorumlar 2 yorum