İSTANBUL

Mazbata nedir? Mazbata kimlere ne zaman verilir? İstanbul'da mazbata alan ilçeler

31 Mart seçimi sonrasında YSK'nın kesin sonuçları açıklamasının ardından belediye başkan adayları mazbatalarını almaya devam ediyor. Seçimin ardından herkes maztaba nedir ve mazbatasını alan il ve ilçeleri merak ediyor.

Mazbata nedir? Mazbata kimlere ne zaman verilir? İstanbul'da mazbata alan ilçeler

Türkiye bir seçimi daha geride bıraktı. Mazbata nedir sorusu seçimlerin ardından en çok aranan kelimelerden biri oldu. Mazbata nedir, mazbata kimlere ve nezaman verilir, mazbata öğrneği nasıldır? sorularının cevaplarını sizin için derledik...İşte mazbata ile ilgili meak edilenler...

MAZBATANIN ANLAMI

Mazbatanın kelime anlamı TDK'nın sitesinde tutanak olarak belirtilmiştir. Mazbata seçim sonuçlarının kesinleşmesi ve adayın resmi olarak görevi hak ettiğini ifade eder.

MAZBATAYI KİMLER ALIR?

Mazbata vekillere, belediye başkanlarına, danıştay, sayıştay, cumhurbaşkanı ve yargıtaylar almaktadır.

MAZBATA ÖRNEĞİ

İSTANBUL'DA MAZBATA ALAN İLÇELER

 Seçimlerin üzerinden geçen 10 günün ardından İstanbul'da mazbatasını alan ve almayan ilçeler de belli olmaya başladı.

İSTANBUL'DA MAZBATA ALAN İLÇELER

Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Ataşehir, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beykoz ,Beşiktaş, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Fatih, Güngören, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Sarıyer, Şişli, Ümraniye, Üsküdar, Silivri, Sultangazi, Tuzla ve Zeytinburnu.

İSTANBUL'DA MAZBATA ALMAYAN İLÇELER

İstanbul'da mazbatasını bekleyen 8 ilçe ise şöyle; Başakşehir, Beyoğlu, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe ve Sultanbeyli.

Şile'de teslim bugün, Esenler Cuma günü alacak

Öte yandan Şile'de mazbata teslim işlemi yarın gerçekleştirilecek. Esenler ise Cuma gününü beklerken Maltepe'nin ne zaman alacağı henüz net değil.

Yorumlar