İSTANBUL

Marmaray projesinde 196 günde 243 milyon TL gelir elde edildi

Yapım aşamasında da sonrasında da birçok olumsuz yorum yapıldı, yazıldı, çizildi ama açıldığından bu yana ulaşım sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Deniz altından seyahat imkanı veren Marmaray projesi ile son 6 ayda yaklaşık 250 milyon TL gelir sağlandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Marmaray projesinde 196 günde 243 milyon TL gelir elde edildi

Hergün binlerce insanın hızlı ulaşım için tercih ettiği Marmaray'da rakamlar da yüz güldürüyor. Denizin altından ulaşım olanağı sunan Marmaray 8 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle banliyö hattıyla birleşmesiyle Türkiye ve İstanbul ekonomisine büyük katkılar veriyor.

Halkalı'dan-Gebze'ye kesintisiz ulaşım imkanı sağlayan hatla, yapılan hesaplamalara göre 9 Mart tarihinden bugüne kadar yaklaşık 243 milyon TL'lik gelir elde etti.

AKTARMASIZ 43 İSTASYON

Halkalı durağından Marmaray'a binen bir yolcu Gebze'ye kadar aktarmasız bir şekilde 43 istasyon seyahat ediyor. Marmaray'da ücret tarifesi ise gidilen durak sayısına bağlı olarak farklılık gösterirken en düşük ücret olarak 2,60 lira, en yüksek olarak da 5,70 lira ile ulaşım sağlanıyor.

6 AYDA YAKLAŞIK 250 MİLYON GELİR

Asrın projesi Marmaray, 9 Mart tarihinden itibaren Gebze-Halkalı arasında seferlere başladı. Önceki dönemde Kazlıçeşme-Ayrılıkçeşmesi arasında yolcu taşıyan Marmaray, gelirini de durak sayısındaki artışa paralel olarak artırdı. Hesaplamalara göre 9 Mart tarihinden itibaren geçen 196 günlük sürede (6 ay 16 gün) toplamda 243 milyon TL gelir elde edildi.

Yorumlar