İSTANBUL

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti! İBB'den karşı hamle

İBB, Eminönü'nde kira sözleşmeleri dolan balık ekmek tekneleriyle ilgili esnafın başvurusu üzerine, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz etti.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti! İBB'den karşı hamle

İBB, Eminönü'ndeki balık ekmek tekneleri ile ilgili mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası harekete geçti. İBB 1 Kasım'dan itibaren Eminönü'ndeki balık ekmek teknelerine tebligat göndermiş ve tebligatta belirtilen yerlerin işgalsiz teslim edilmesini istemişti. Bunun ardından yapılan başvuru ile mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Balık ekmek tekneleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Eminönü'nde kira sözleşmeleri dolan balık ekmek tekneleriyle ilgili esnafın başvurusu üzerine, İstanbul 4'üncü İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına itiraz edildi. 

YENİDEN DÜZENLENECEK

İBB yetkilileri, Eminönü'nde yeni düzenleme yapılacağını, söz konusu 3 kayık için 2007'de 10 yıllığına sözleşme yapıldığını, bu sözleşmenin 2 yıl önce dolduğunu belirtmişti. Sözleşme tarihi 1 Kasım olduğu için tebligatı yapmak durumunda olduklarını belirten yetkililerden biri, "Eğer tebligatı göndermemiş olsaydık sözleşme 1 yıl daha uzayacaktı. Bu durumda, İBB olarak orada yapacağımız düzenleme, hukuki engele takılacaktı" demişti.

'KALDIRILMASI İYİ OLMAZ'

Eminönü'nde balık ekmek yiyenlerden Mehmet Asma, "'Nostalji' diyoruz biz. Alanya'dan geldim. Yurt dışındaydım, 3 gündür buradayım. Eminönü'ne geldim. Sırf ekmek arası balık yiyelim, diye. İstanbul'a geldiğimizde muhakkak yeriz. Burası düzenlenebilir ama kaldırılmasının iyi olmayacağını düşünüyorum. İstanbul'a yılda 2 kez gelirim. 1960'tan beri geliyorum. Her geldiğimde muhakkak burada balık yerim. Kaldırılmasını doğru bulmuyorum. Daha iyi bir şekilde düzenleyebilir ama kaldırılmasın. Turistler bile gelip, burada balık ekmek yiyor. Burası bizim hoşumuza gidiyor" diye konuştu. 

Hüsniye Asma ise "Bu bir alışkanlık. Buraya geldiğimizde huzur buluyoruz. Buraya gelenler bir nostalji yaşıyorlar. Kaldırılmasından yana değilim. Çoluk çocuk gelip, balıklarını yiyorlar. Biz de aynı şekilde" dedi. 

Balıkçı teknelerinin kaldırılmasını istemeyen Mustafa Gümüş de "Kesinlikle kaldırılmasını istemiyoruz. Burada balık ekmek satılmasından çok memnunum. 60 senedir buradayım. Düzenlenmesinde bir sorun yok. Eski hali gibi devam ediyor. Böylesi daha güzel. Burada şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmadı. Sürekli gelirim" diye konuştu. 

Yorumlar