İSTANBUL

Kürtler İstanbul'da Binali Yıldırım'a destek verecek mi?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan 23 Haziran'a ilişkin önemli açıklamalar geldi. Kurtulmuş İstanbul seçimlerinde Kürt seçmenin hangi adayı destekleyeceğine dair tahminini açıkladı. Kurtulmuş, "Bu süreç içerisinde Türkiye’ye ve özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yapılan hizmetleri yakinen biliyorlar. İstanbul’daki Kürt kardeşlerimizin daha güzel hizmetler için, birlik ve beraberlik için Binali Yıldırım beye oy vereceklerini ümit ediyorum.” dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kürtler İstanbul'da Binali Yıldırım'a destek verecek mi?

23 Haziran'daki İstanbul seçiminin sonuçlarını Kürt seçmen ve kararsızların etkileceği iddia ediliyor. Peki Kürt seçmen, yenilenecek seçimde Ak Parti adayı Binali Yıldırım'ı destekleyecek mi? Merak edilen sorunun yanıtını  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kurtulmuş verdi.

Kürtlerin her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek verdiğini söyleyen Kurtulmuş, İstanbul seçimlerinde de Kürt seçmenlerin Binali Yıldırım’ı destekleyeceğine inandığını söyledi.

İstanbul Sultanbeyli’de düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kalkınma Vakfı (DAKAV) Kardeşlik Meclisi toplantısına katılan Numan Kurtulmuş, toplantının ardından Rûdaw’a konuştu.

"YAPILAN HİZMETLERİ BİLİYORLAR"

Kurtulmuş, “Kürt kardeşlerimiz her zaman bizlere, Recep Tayyip Erdoğan’a destek oldular. Bu süreç içerisinde Türkiye’ye ve özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yapılan hizmetleri yakinen biliyorlar” dedi.

"BİNALİ YILDIRIM'A OY VERECEKLERİNİ ÜMİT EDİYORUM SAHADA DA GÖRÜYORUM"

İstanbul seçimlerine de değinen Numan Kurtulmuş, “Bu seçimde de ben İstanbul’daki Kürt kardeşlerimizin daha güzel hizmetler için, birlik ve beraberlik için Binali Yıldırım beye oy vereceklerini ümit ediyorum. Sahada da onu görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar