İSTANBUL

Kurban Bayramı tatili için gözler hükümette! Bayramda 9 gün tatil olacak mı? Son karar ne?

Kurban Bayramı'na bir aydan kısa bir zaman kaldı ve hazırlıklar yavaş yavaş başladı. Bayramda başka şehirlerdeki akrabalarını ziyaret etmek isteyenler ve tatil planları yapanlar Kurban Bayramı tarihini araştırıyor. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman, tatil 9 gün olacak mı?

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kurban Bayramı tatili için gözler hükümette!  Bayramda 9 gün tatil olacak mı? Son karar ne?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması sonrası şimdi herkes yaklaşan Kurban Bayramı için tatil planları yapmaya başladı.  Kurban Bayramı’nda tatil planlarını şekillendirmek isteyenler bayram tatilinin kaç gün olacağını bekliyor. Peki 2019 Kurban Bayramı ne zaman? Kaç gün tatil olacak? Kurban Bayramı da Ramazan Bayramı gibi 9 gün tatil olacak mı?

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Arefe Günü 10 Ağustos 2019 Cumartesi

Kurban Bayramı 1. Gün 11 Ağustos 2019 Pazar

Kurban Bayramı 2. Gün 12 Ağustos 2019 Pazartesi

Kurban Bayramı 3. Gün 13 Ağustos 2019 Salı

Kurban Bayramı 4. Gün 14 Ağustos 2019 Çarşamba

9 GÜNLÜK TATİL İÇİN GÖZLER HÜKÜMETTE

Kurban Bayramı tatilinin de Ramazan bayramında olduğu gibi 9 güne çıkarılması istendi. Turizmciler Kurban bayramı sonrasına denk gelen 15 ve 16 Ağustos günlerinde kamuya idari izin verilmesini ve böylelikle toplam tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını önerdiler. 

15 ve 16 AĞUSTOS EKLENİRSE...

Kurban Bayramı bu yıl 11-14 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. 15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma günleri idari izin ile eklenirse, Kurban bayramı tatili 10 Ağustos Cumartesi günü başlayacak ve 18 Ağustos Pazar günü sona erecek. Böylelikle tatil 9 güne uzayacak.

Henüz kararı ilişkin hükümetten resmi bir açıklama gelmedi. Beklenen haber geldiği takdirde detaylar haberimizden öğrenebileceksiniz.

Yorumlar